Migratie naar magento 2

Dutchwebdesign helpt je bij het planmatig overstappen naar Magento 2

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op voor een offerte, vrijblijvende intake gesprek of een kop koffie!


Of bel ons direct voor vragen
076-5323619

End of life Magento 1

Heef je webshop op dit moment nog een versie van Magento 1? Dan is het nu tijd over te stappen! Het is bekend geworden dat in juni 2020 de ondersteuning voor Magento 1 stopt. Het gevolg is dat er geen beveiligingsupdates meer gedaan worden en je webshop kwetsbaar wordt. Ook is het fundament van Magento 1 oud en wordt niet het optimale gehaald uit technieken zoals PHP. De nieuwe PHP 7.2 versie wordt gelukkig nog wel ondersteund middels een update die eind 2018 gepubliceerd wordt.

 

Naar Magento 2 is geen upgrade

We vertellen graag meer over de impact van een overstap naar Magento 2. In tegenstelling tot de tussenversie updates binnen Magento 1 kun je voor een migratie naar Magento 2 niet spreken over een update. De onderliggende data en bestandsstructuur van Magento 2 is dusdanig anders dat migreren naar Magento 2 betekent dat je heel de webshop opnieuw moet laten ontwikkelen.

De herontwikkeling van een shop vergt veel aandacht, wil je een kwalitatieve shop ontwikkelen die op zijn minst voldoet aan de huidige standaarden? Dan is een goed migratieplan een vereiste.

Hieronder globaal hoe Dutchwebdesign te werk gaat bij Magento webshop migraties:

Magento 2 migratie plan

 • Inventariseren
  Je webshop is waarschijnlijk al geruime tijd online. Dit betekent dat gedurende deze periode er doorontwikkeld is aan de webshop. Het is essentieel om samen met je migratie partner goed door alle functionaliteiten en je werkproces te lopen. Op deze manier zorg je er samen voor dat de belangrijke functionaliteit ook wordt meegenomen in de Magento 2 ontwikkeling.
 • Requirements toetsen
  Veelal zien wij ook dat webshops functies/modules bevatten die niet worden gebruikt, of geen meerwaarde hebben voor de conversie. Ons advies is in dit geval, implementeer dit niet in de nieuwe Magento 2 webshop, hoe minder modules/maatwerk hoe meer de webshop in basis standaard blijft en hoe eenvoudiger de Magento 2 migratie wordt.
 • Design en ontwikkeling
  Als je webshop ontwerp nog actueel is kan dit gebruikt worden om de Magento 2 shop op te bouwen. Het is wel vaak zo dat een nieuw ontwerp het beste direct meegenomen kan worden, je weet dan dat je een nieuwe webshop krijgt die weer jaren door kan, in plaats van dat een ontwerp na 2 jaar toch verouderd oogt.
  Daarnaast hebben wij in-house conversie specialisten die meekijken met de webshop ontwerper om ervoor te zorgen dat het design wat betreft gebruiksvriendelijkheid volstaat.
 • Data migratie
  Voor de data migratie heeft Magento een migratietool ontwikkeld. Hiermee kan de belangrijke data zoals klanten/producten/orders overgezet worden naar de Magento 2 shop. Ook hier is het de vraag of het relevant is. Heb je veelal eenmalige klanten dan is dit het juiste moment om je database goed op te schonen.
  Naast deze data migratie kent de tool ook een migratie van de instellingen uit Admin – Systeem – Configuratie.
  Een laatste mooie optie is de deltamigratie. Deze zorgt ervoor dat je nieuwe Magento 2 webshop schaduw kan draaien en dat klanten/orders automatisch vanuit de Magento 1 naar je Magento 2 shop geplaatst worden.

SEO migratie

In de ideale situatie verandert er niets aan je URL structuur en wordt alle informatie die voor je SEO belangrijk is meegenomen naar de Magento 2 webshop. Toch zien we vaak dat url structuren bij migraties veranderen en geen rekening wordt gehouden met het Google-vriendelijk maken of houden van een webshop (vaak ook omdat huidige webshop nog totaal niet SEO-geoptimaliseerd is). Daarom adviseren we altijd om dit proces en het bewaken van je autoriteit door 1 van onze online marketeers te laten begeleiden. Zo kunnen de online marketeers zorgen dat Google op de juiste wijze wegwijs wordt gemaakt door de shop door o.a.:

 • Een optimale categorie/url structuur afgestemd op de (zoek)markt.
 • Juist geïmplementeerde SEO techniek, zoals een gegenereerde xml sitemap met de juiste hiërarchie en een custom ontwikkelde robots.txt.

Daarnaast streven onze online marketeers er naar de vindbaarheid en autoriteit van huidige shop zoveel mogelijk te waarborgen. Dit wordt gedaan door o.a.:

 • Begeleiding bij het overzetten van huidige content.
 • Het opstellen van een compleet 301 redirectplan waarmee wordt gezorgd dat minimaal 85% van het totale oude verkeer wordt geredirect naar de juiste nieuwe urls.

 

Ben je nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op voor een offerte, vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!

* Verplicht

* Verplicht

Of bel ons direct voor vragen
076-5323619