Overstappen van Magento 1 naar Magento 2

Heb je op dit moment nog een webshop draaien op een versie van Magento 1? Dan is het nu tijd om over te gaan stappen! In juni 2020 zal de ondersteuning van Magento 1 stoppen. Het gevolg hiervan is dat er geen beveiligingsupdates meer gedaan worden en je webshop kwetsbaar wordt. Daarnaast zullen technieken niet meer vernieuwd kunnen worden waardoor jouw webshop niet met de tijd mee kan ontwikkelen. Magento 2 is al weer een tijdje op de markt waardoor deze versie inmiddels niet meer in de kinderschoenen staat. Bij Dutchwebdesign hebben we ook al diverse eigen koppelingen en modules ontwikkeld die we in Magento 2 kunnen implementeren.

Wil je migreren vanuit een ander platform naar Magento 2?

Het maakt niet uit vanuit welk platform je migreert naar Magento 2. Dezelfde stappen zullen doorlopen moeten worden. Helaas kun je niet een simpele update doorvoeren om van Magento 1 naar 2 te gaan. Dutchwebdesign helpt je met het opzetten van een nieuwe webshop en neemt hieruit elementen over uit de oude shop. Gelukkig kan er vaak gewerkt worden met imports zodat je niet je gehele database aan producten opnieuw moet invoeren. Dus zowel voor een Magento 1 webshop als een webshop draaiend op een ander platform, wordt er een nieuwe webshop gebouwd. Één voordeel, je bent meteen weer helemaal up-to-date en bij de tijd met je nieuwe verse shop!

magento developer

Migratieplan

Het herontwikkelen van een webshop vergt veel aandacht, wanneer je een kwalitatieve shop wil ontwikkelen die op zijn minst voldoet aan de huidige standaarden. Wil je dit realiseren dan is een goed migratieplan een must.

Hieronder zie je globaal hoe we bij Dutchwebdesign te werk gaan bij webshop migraties.

  • Inventariseren
    Om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke elementen uit je huidige webshop zal vergeten op te nemen in de nieuwe, is het aan te raden om samen met je migratie partner alle functionaliteiten en het werkproces te doorlopen.
  • Requirements toetsen
    We zien vaak dat er functies/modules op de webshop staan die niet gebruikt worden, of geen meerwaarde hebben voor de conversies. We adviseren in dit geval dit niet in de nieuwe Magento 2 webshop te implementeren. Hoe minder modules/maatwerk hoe meer de webshop in basis standaard blijft en hoe eenvoudiger de migratie naar Magento 2 zal worden.
  • Design en ontwikkeling
    Als het ontwerp van je webshop nog actueel is dan kan deze eventueel gebruikt worden op de nieuwe Magento 2 webshop op te bouwen. Het is echter wel zo dat je met een nieuw design weer langer vooruit kunt. Daarnaast hebben wij binnen Dutchwebdesign conversie specialisten die meekijken met de designer en zo zorgen dat bij het design ook rekening gehouden wordt met de gebruiksvriendelijkheid van de shop.
  • Data migratie
    Voor het migreren van data heeft Magento een handige migratietool ontwikkeld. Hiermee kan belangrijke data, zoals de klanten, producten en orders overgezet worden naar de Magento 2 shop. Naast deze data migratie kent de tool ook een migratie uit de Admin, het Systeem en de Configuratie. Als laatste heb je ook de deltamigratie. Deze zorgt ervoor dat je nieuwe Magento 2 shop schaduw kan draaien en dat klanten en orders automatisch vanuit Magento 1 naar Magento 2 geplaatst worden.

Maar wat heeft online marketing met de migratie te maken?

In de ideale situatie verandert er niets aan je URL structuur en wordt alle informatie die voor je SEO belangrijk is meegenomen naar je Magento 2 webshop. Maar wij zien nog vaak dat de URL structuren bij de nieuwe webshops veranderen en geen rekening houden met het Google-vriendelijk maken of houden van de webshop (vaak ook omdat de huidige webshop totaal nog niet SEO-geoptimaliseerd is). Daarom adviseren wij altijd om de SEO migratie en het bewaken van je autoriteit binnen Google door één van onze online marketeers te laten begeleiden. Zo kunnen de online marketeers zorgen dat Google op de juiste wijze wegwijs wordt gemaakt door de webshop door onder andere:

  • Een optimale categorie en URL structuur afgestemd op de (zoek)markt.
  • Juiste implementatie van SEO techniek, zoals een gegenereerde xml sitemap met de juiste hiërarchie en een custom ontwikkelde robots.txt.

Daarnaast streven onze online marketeers er naar de vindbaarheid en autoriteit van de huidige shop zo veel mogelijk te waarborgen. Dit wordt gedaan door onder andere:

  • Begeleiding bij het overzetten van de huidige content, zoals H1, H2 en meta description.
  • Een compleet redirectplan met een verwijzing van de oude URL naar de nieuwe.

Interesse in Magento 2?

Wil je met jouw webshop overstappen naar Magento of heb je momenteel een Magento 1 webshop en wil je naar Magento 2? Dan ben je bij Dutchwebdesign aan het juiste adres! Wij vinden het ontzettend leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan en met jou te werken naar een beter presterende en goed converterende webshop. Neem voor meer informatie contact op via onderstaand contactformulier. Liever bellen? Dat kan naar: 076-5323619.