UX design

Een website die enkele milliseconden te langzaam laadt? Een product toe proberen te voegen aan je winkelmandje, maar vervolgens geen (duidelijke) melding krijgen dat het gelukt is? Contactgegevens niet binnen enkele seconden kunnen vinden? Deze scenario’s komen je vast bekend voor en zijn stuk voor stuk voorbeelden van een slechte user experience.

Jordi Diepstraten

Altijd één stap voor op je concurrent

Simpel gezegd is user experience design ervoor zorgen dat jouw doelgroep een positieve gebruikerservaring heeft op jouw website, webshop of online applicatie. Bij een negatieve gebruikerservaring weten online bezoekers binnen enkele seconden de weg naar de concurrent te vinden. Biedt de website van de concurrent jouw klant wel een fijne user experience? Dan ben je hem of haar kwijt, loop je onnodige omzet mis en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Inzicht in jouw doelgroep

Binnen Dutchwebdesign behoort user experience design dan ook tot de kern van waar we voor staan. Wij willen jou als klant graag leren kennen en vinden het ook belangrijk om ons te verdiepen in jouw doelgroep. Wat zijn hun doelen en wensen? Waar lopen ze bij het gebruik van de huidige site tegenaan? Welke aanpassingen zijn er nodig om dit te verbeteren? We zijn ervan overtuigd dat we pas een waardevolle user experience neer kunnen inzetten als we inzicht hebben in deze vragen. Zo leveren we voor jouw merk een product dat leidt tot meer bezoekers én zorgt voor de meeste conversies.

Desktop of mobile first

Technologische ontwikkelingen volgen zich in een rap tempo op. Stil blijven staan betekent achteruitgang in onze branche en daarom zijn we altijd bezig om onze kennis up to date te houden. Waar 10 jaar geleden haast niemand via een mobiele telefoon online aankopen deed, is dit tegenwoordig de standaard. Met behulp van jouw kennis over de branche en onze technische kennis bepalen we of we moeten beginnen met een ontwerp voor mobiele of voor desktop apparaten. Wij staan niet voor ‘one size fits all oplossingen’, maar zorgen altijd voor een aanpak op maat.

Uitwerken van een visueel ontwerp

We nemen onze klanten graag zoveel mogelijk mee in het ontwerpproces. Tijdens het creatieve proces bekijk je elk ontwerp in Figma. Je ziet altijd de meest recente van het visuele ontwerp via een persoonlijke link die wij je toesturen. In Figma kun je direct met de designer communiceren en je krijgt een melding zodra je feedback is verwerkt. Pagina’s worden aan elkaar gelinkt en interacties worden mogelijk gemaakt, waardoor het ontwerp letterlijk tot leven komt. Ondanks dat in deze fase je site nog niet is gebouwd, krijg je toch een beeld van hoe de site gaat werken. Zo kom je achteraf niet voor ongewenste verrassingen te staan. Wij verrassen alleen op een positieve manier.

Onze professionals staan voor je klaar

Benieuwd naar hoe samenwerken met ons eruit ziet? Neem dan contact met ons op, al 300+ tevreden klanten gingen je voor!    Stel ons je vraag


    * Verplicht in te vullen