Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je verschillende vragen met de bijbehorende antwoorden. Wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op en we beantwoorden met plezier je vragen!

Dutchwebdesign

Hoelang bestaat Dutchwebdesign?

17 jaar geleden begon de huidige eigenaar Joost Mullaert, puur vanuit passie en hobby, Dutchwebdesign. Al snel wisten de klanten Joost te vinden en in de loop der jaren kwamen er steeds meer collega’s bij. In het team van 30 personen zijn er nog een groot aantal van het eerste uur, wat iets zegt over het bedrijf en de prettige werksfeer; Nederlandse nuchterheid, open en transparant.

Hoe groot is jullie team?

Met 30 loeisterke vakidioten ontwikkelen wij de mooiste projecten. Ieder team heeft verschillende specialisten; strategisch advies, projectmanagement, creatieve ontwikkeling, development en online marketing. Bekijk welke gezichten er achter DWD zitten op onze teampagina.

Waar zijn jullie gevestigd?

Ons prachtige kantoor staat midden in het centrum van het bruisende Breda. Alleen de locatie is al een reden om ons te bezoeken! Ontmoet onze projectmanagers, developers en adviseurs, of kom gewoon eens kennismaken – de koffie en thee staan klaar. Uiteraard komen wij ook graag bij jou langs. Neem contact op via het aanvraagformulier.

Op welke platformen ontwikkelen jullie?

Dutchwebdesign heeft specialisten voor zowel de ontwikkeling van websites als e-commerce oplossingen. Websites worden ontwikkeld met WordPress als basis technologie, om vervolgens verder uit te werken voor een unieke en bijzondere uitstraling. Voor de e-commerce webshops, zowel B2B als B2C, gebruiken wij als basis Magento 2 open source. Voor koppelingen met bijvoorbeeld ERP en WMS systemen, of speciale applicaties, hebben wij diverse producten ontwikkeld die wij kunnen aanbieden. Waar wij heel vrolijk van worden zijn technische complexe uitdagingen, waar op maat gemaakte oplossingen nodig zijn!

Waarin zijn jullie gespecialiseerd?

Wij zijn gespecialiseerd om die oplossing aan te bieden, die past bij het doel van onze klant. Soms is een eenvoudige overname van een bestaande website gewenst, soms een kopie van een zuster bedrijf website en heel vaak is een volledig nieuwe creatieve website de vraag. Wij hebben hier veel ervaring in en hebben een fantastisch team klaar staan om dit op te pakken. Waar wij loeiend enthousiast van worden zijn e-commerce uitdagingen; webshops met super snelle performance, complexe koppelingen en applicaties, etc.. Hier komen de 15 jaren ervaring in high level front-end en back-end development en projectmanagement echt tot z’n recht. Een volledig gespecialiseerd team staat voor je klaar om jouw business naar de next level te brengen met op maat gemaakte B2B en B2C webshops. Tenslotte zorgt ons online marketing team voor meer websitebezoekers door een betere online vindbaarheid en zichtbaarheid en voor websitebezoekers die daadwerkelijk converteren. Bezoekers zijn leuk, maar klanten nog leuker!

Projecten

Wat is de doorlooptijd van de ontwikkeling van een maatwerk website?

Maatwerk WordPress websites worden gemiddeld binnen 1 tot 3 maanden opgeleverd. Een overname van een bestaande website kan heel snel gaan, maar is wel afhankelijk van de complexiteit en eventuele nieuwe wensen. Ook het kennis niveau van de klant kan bepalend zijn voor de doorlooptijd, waar meer of minder begeleiding van Dutchwebdesign nodig is. Een volledig nieuwe website, inclusief briefing, creatief proces en ontwikkeling – eventueel met koppelingen – kan zeker 3 maanden of langer duren.

Mijn site staat live, wat nu?

Direct na de livegang houdt de projectmanager 2-3 weken contact om eventuele aanpassingen te doen en om zeker te weten dat alles 100 % functioneert. Vervolgens kunnen klanten kiezen voor een SLA pakket, voor dagelijkse ondersteuning van ons service team. Dit kan erg handig zijn om kleine aanpassingen door te voeren of vragen snel te beantwoorden.

En dan, als je webshop of website is opgeleverd, is het tijd om te gaan knallen! Ons online marketing team kan je hierbij helpen. Samen stellen we een plan van aanpak op om jouw site vindbaar, zichtbaar en converterend te maken.

Als ik mijn website wil verhuizen, wat dan?

We maken gebruik van open source platformen, wat betekent dat het ook door anderen aanpasbaar is. De website of webshop wordt jouw eigendom als je aan de betalingsplicht hebt voldaan, ook al zit hier maatwerk van Dutchwebdesign in.

We willen graag een langdurige partnerschap aangaan. Mocht er toch een reden zijn dat je liever naar een andere partner gaat, dan kunnen we ondersteuning bieden bij het overstappen naar de desbetreffende partij.

Kunnen jullie een bestaande site overnemen?

Regelmatig nemen wij bestaande sites over voor onze klanten. Er zijn een aantal bepalende zaken die van belang zijn voor een succesvolle en vlotte overname. Ten eerste moet de huidige internet partij bereid zijn om een export te maken van hetgeen je wilt overdragen. Verder is de vraag wat de kwaliteit is van de website of webshop; vooral met e-commerce projecten komen er vaak onstabiele koppelingen en applicaties aan het licht, die veel aandacht vragen om te herstellen. Ook de overname van eenvoudige websites kunnen uitdagingen hebben, die wij overigens met veel kennis en energie oplossen. Wees niet terughoudend als je zelf beperkte kennis hebt van deze digitale wereld; onze consultants en projectmanagers helpen je er graag doorheen.

Wat is de doorlooptijd van de ontwikkeling van een e-commerce oplossing?

Dutchwebdesign heeft verschillende Magento 2 Open Source templates ontwikkeld met basis functionaliteiten, waarmee in principe een webshop binnen 3 weken operationeel kan zijn. In de praktijk heeft de klant vaak kleine of grote specifieke wensen en is er maatwerk nodig. Wanneer het gaat om meer uitgebreide B2C of B2B webshops, met koppelingen en applicaties, is de doorlooptijd ongeveer tussen de 3 en 6 maanden.

Tijdens de ontwikkeling komen er vaak nieuwe vraagstukken op tafel, met nieuwe wensen of functionaliteiten. Deze aanvullende ontwikkeling plaatsen wij dan naar fase 2, om de originele oplevering niet in gevaar te brengen. Tenslotte bieden wij nog een onderhoudscontract aan voor een optimale performance en upgrades.

Hoe gaan jullie te werk?

In ieder geval met heel veel passie en plezier! Onafhankelijk van wat je wens is vinden wij het belangrijk om in een persoonlijk gesprek elkaar voor te stellen. Wij willen graag weten wat de drijfveren zijn van de klant, wat belangrijk is, de kijk op de wereld, de doelstellingen, de cultuur – kortom, wie ben je? Ook wij laten ons open en transparant zien en denken heel graag mee wat de beste route kan zijn; iedere klant heeft een eigen aanpak nodig. Uiteindelijk adviseren wij een bepaalde werkwijze met bijbehorende technologie. Bekijk hier de verschillende opties! Dat hangt af van hetgeen waar we mee aan de slag gaan. Zo zijn de stappen voor het ontwikkelen van een Magento omgeving anders dan de aanpak van een online marketing vraagstuk.

Bekijk hier de verschillende werkwijzes voor:

Wat zijn de voordelen van maatwerk?

Ten eerste kan je met maatwerk makkelijker doorontwikkelen, het platform is flexibeler voor aanpassingen en updates; wel zo handig als je nog veel meer mooie plannen hebt.

Maatwerk wordt noodzaak als de website of webshop wordt opgebouwd met bijvoorbeeld veel plug-ins. Het risico van conflicten is dan vele malen groter, de gevoeligheid voor hacks neemt toe en je bent afhankelijk van verschillende andere partijen. Met maatwerk kun je dus meer controleren en doorontwikkelen.

Bestaande modules en plug-ins sluiten in de regel zelden goed aan bij de wensen van de klant, maar mocht het wel zo zijn dan gaan wij het wiel natuurlijk niet opnieuw uitvinden.

Webshops

Wat kost een Magento 2 webshop?

Wij begrijpen dat je een idee wilt hebben van de kosten van een webshop. De kosten staan altijd in verhouding met wat je met een webshop wilt bereiken, maar je moet er rekening mee houden dat het bouwen van een e-commerce omgeving naast geld, heel veel tijd kost. Hoe meer kennis je zelf in huis hebt, des te sneller en goedkoper de processen zijn. Al snel wil je voor de webshop meer complexiteit, met wat koppelingen naar ERP en WMS. Mogelijk kan je gebruik maken van een aantal Magento 2 templates die wij hebben ontwikkeld, waarmee je kunt besparen op de kosten en doorlooptijd. In veel gevallen komt er maatwerk aan te pas en beginnen de kosten van een basis opstelling vanaf ongeveer € 25.000,-.

Benieuwd aan welk kostenplaatje jij zou moeten denken? Neem vrijblijvend contact op. Dan brengen we gezamenlijk jouw wensen in kaart.

Magento Open Source of Magento Commerce?

Magento Commerce heeft functionaliteiten ontwikkeld speciaal voor e-commerce. Ook als je minder ervaren developers en projectmanagers in huis hebt kunnen ze vaak eenvoudige functionaliteiten gebruiken bij de opbouw van een e-commerce omgeving. De kosten van Magento Commerce zijn wel hoger en de mogelijkheden beperkt. Dutchwebdesign heeft gekozen voor Magento Open Source om de klant beter maatwerk te kunnen leveren. Onze zeer ervaren developers zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van standaard functionaliteiten tot zeer complexe uitdagingen. In de loop der jaren hebben wij ook diverse Magento 2 templates ontwikkeld die de pluspunten van Magento Commerce beschikbaar maken en waarmee voor bepaalde toepassingen tijd en geld bespaard kan worden.

Kan ik van Magento 1 naar Magento 2 migreren?

Het overstappen van Magento 1 naar 2 is helaas niet zo simpel als het uitvoeren van een update. Magento heeft een nieuwe broncode ontwikkeld voor Magento 2, waardoor er een volledig nieuwe webshop gebouwd moet worden. Wil je meer weten over het migreren van Magento 1 naar 2? Ontdek meer over het migratieproces op de migratie pagina.

Koppelen jullie met het systeem wat wij gebruiken?

Wij hebben veel ervaring met het koppelen van Magento 2 met externe systemen, zoals met AFAS en andere systemen. Als je systeem er niet tussenstaat is dat geen probleem; wij gaan graag met je in gesprek om te zorgen dat ook jouw externe systeem vlekkeloos gekoppeld wordt aan de e-commerce omgeving.

Websites

Gebruiken jullie Plug-ins?

Wij hebben veel ervaring met Plug-ins, zoals het koppelen van Magento 2 – WordPress met externe systemen. Ontdek met welke systemen wij al plug-ins gemaakt hebben op onze WordPress modules pagina. Als je systeem er niet tussenstaat is dat geen probleem; wij gaan graag met je in gesprek om te zorgen dat ook jouw externe systeem vlekkeloos gekoppeld worden.

Wat kost een maatwerk WordPress website?

Wij begrijpen dat je een idee wilt hebben van de kosten van een website. De kosten staan altijd in verhouding met wat je met een website wilt bereiken, maar je moet rekening houden dat het bouwen van een maatwerk WordPress website begint bij ongeveer € 8.000,-. Hoe meer kennis je zelf in huis hebt, des te sneller en goedkoper de processen zijn. In veel gevallen komt er extra maatwerk bij te pas met diverse functionaliteiten, waarbij een gemiddeld project vaak uitkomt op € 15.000,-. Benieuwd aan welk kostenplaatje jij zou moeten denken? Neem dan contact met ons op!