Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je verschillende vragen met de bijbehorende antwoorden. Wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op en we beantwoorden met plezier je vragen!

Dutchwebdesign

Hoelang bestaat Dutchwebdesign?

We bestaan 13 jaar. Dutchwebdesign is in 2006 begonnen als eenmanszaak op een zolderkamertje.

Hoe groot is jullie team?

We zijn met 24 loeisterke vakidioten. Bekijk hier welke gezichten er achter DWD zitten.

Wat is jullie locatie?

Het grootste deel van ons team zit in het centrum van Breda. We komen uiteraard ook graag bij jou op locatie langs voor een kennismaking.

Op welke platformen ontwikkelen jullie?

Wij maken websites op WordPress. Webshops en B2B omgevingen ontwikkelen we binnen Magento 2 en Shopware.

Welke werkzaamheden voeren jullie uit?

Dutchwebdesign is een digital agency, wat betekent dat we je met allerlei online vraagstukken kunnen helpen. Denk hierbij aan consultancy, webdesign, development en online marketing. Echter doen we zelf geen logo en huisstijl ontwerp, maar hier hebben we wel onze vaste partners voor.

Projecten

Hoelang duurt een project?

Dat is een goede vraag! Het ligt er geheel aan wat de wens is. Webshops met basis functionaliteiten (ons eigen ontwikkelde Magento template) zou al binnen 3 weken kunnen. Wanneer het gaat om een maatwerk Magento omgeving met koppelingen dan duurt dit meestal 3 tot 5 maanden.

Maatwerk WordPress websites worden gemiddeld binnen 1 tot 3 maanden opgeleverd. Ook weer afhankelijk van de complexiteit en wensen van de klant.

Hoe ziet een doorontwikkelingstraject eruit?

Gezamenlijk met jou als klant brengen we de wensen in kaart en maken we aan de hand daar van een plan van aanpak. Dit plan delen we in op prioriteit, zodat we inzichtelijk kunnen maken wat als eerste op gepakt gaat worden en hoe de verdere planning eruit zal gaan zien.

Mijn site staat live, wat nu?

Nadat een website of webshop is opgeleverd, zal het project doorlopend voorzien worden van support. Je krijgt toegang tot de servicedesk, waar je met je vragen terecht kunt of aanpassingen kunt aanvragen.

Het betekent niet dat als je site live is dat je dan klaar bent. Dit is het moment om echt te gaan knallen. Zorg ervoor dat je site of shop gevonden wordt. Ons online marketing team kan je hierbij helpen.

Als ik mijn website wil verhuizen, wat dan?

We maken gebruik van open source platformen, wat betekent dat het ook door anderen aanpasbaar is. De website of webshop wordt jouw eigendom als je aan de betalingsplicht hebt voldaan, ook al zit hier maatwerk van Dutchwebdesign in.

We willen graag een langdurige partnerschap aangaan. Mocht er toch een reden zijn dat je liever naar een andere partner gaat, dan kunnen we ondersteuning bieden bij het overstappen naar de desbetreffende partij.

Kunnen jullie een bestaande site overnemen?

Ja dat is zeker mogelijk! Daarvoor hebben we wel het een en ander nodig. Het belangrijkste is dat je huidige partij beschikbaar is om een export te maken van hetgeen dat je over wil dragen aan ons. Doorontwikkelen kan ook nadat wij hem technisch in beheer hebben genomen. We zullen echter wel moeten onderzoeken hoe de site door de voorgaande partij is opgezet. Benieuwd naar de mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Hoe gaan jullie te werk?

Goede vraag! Dat hangt af van hetgeen waar we mee aan de slag gaan. Zo zijn de stappen voor het ontwikkelen van een Magento omgeving anders dan de aanpak van een online marketing vraagstuk.

Bekijk hier de verschillende werkwijzes voor:

Waarom bouwen jullie maatwerk?

Wanneer een website of webshop opgebouwd wordt met veel plugins, weten we dat dit vaak zal zorgen voor conflicten. Zo kost het updaten van je website bijvoorbeeld veel meer tijd. Daarnaast ben je afhankelijk van andere partijen en het is gevoeliger voor hacks.

Ook zien we dat plugins en bestaande modules haast nooit volledig aansluiten bij de wensen van de klant, daarom ontwikkelen we onze eigen modules. Wanneer een module of plugin al bestaat, voldoet aan de wensen én waarvan we weten dat het betrouwbaar is, dan gaan we het wiel niet opnieuw uitvinden.

Tevens kan je met een online omgeving die met maatwerk is opgezet gemakkelijker doorontwikkelen en ben je klaar voor de toekomst, omdat het platform flexibeler is voor aanpassingen en updates.

Webshops

Wat kost een Magento webshop?

Een maatwerk Magento webshop of omgeving begint vanaf €25.000. De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de webshop en de eventuele koppelingen met externe systemen. Je kunt ook besparen op de kosten door te kiezen voor ons Magento 2 template.

Benieuwd aan welk kostenplaatje jij zou moeten denken? Neem vrijblijvend contact op. Dan brengen we gezamenlijk jouw wensen in kaart.

Magento Open Source of Magento Commerce?

Wij maken voor bijna al onze klanten gebruik van Magento open source, omdat wij een aantal functionaliteiten hebben ontwikkeld die de pluspunten van Commerce in Open source beschikbaar maken. Open source is zelfs inclusief de extra functionaliteiten alsnog voordeliger dan Commerce.

Magento 1 naar Magento 2 migreren

Het overstappen van Magento 1 naar 2 is helaas niet zo simpel als het uitvoeren van een update. Magento heeft een nieuwe broncode ontwikkeld voor Magento 2, waardoor er een volledig nieuwe webshop gebouwd moet worden. Wil je meer weten over het migreren van Magento 1 naar 2? Klik hier en ontdek meer.

Koppelen jullie met het systeem wat wij gebruiken?

Ja zeker! We hebben al diverse koppelingen ontwikkeld tussen bijvoorbeeld Magento en een extern systeem, zoals AFAS. Bekijk in dit overzicht met welke systemen we al koppelingen maken.

Staat jouw systeem er niet tussen? Geen probleem, we hebben hier veel ervaring mee, dus gaan graag de uitdaging aan om ook voor jouw extern systeem een koppeling te ontwikkelen met de webshop.

Websites

Gebruiken jullie plugins?

We werken met een aantal plugins waar we achter staan en waarvan we weten dat ze geen problemen veroorzaken. Verder ontwikkelen we graag zoveel mogelijk op maat. Op deze manier kunnen we het ook volledig laten aansluiten bij de wensen van de klant.

Wat kost een website?

Een maatwerk WordPress website begint vanaf €8000. We merken dat de gemiddelde projecten vaak uitkomen op €15.000 voor een maatwerk website met diverse functionaliteiten.

Benieuwd aan welk kostenplaatje jij zou moeten denken? Neem vrijblijvend contact op.

Ben je nieuwsgierig?

Andries Labruijère gaat graag het gesprek met je aan! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!

Andries Labruijère
Andries Labruijère

business developer

076-5323619

sales@dutchwebdesign.nl


    * Verplicht in te vullen