Technische audit Magento 2 webshop

Waarom is techniek zo belangrijk?

Het is ontzettend belangrijk dat je webshop technisch in orde is, zodat jij zorgeloos kan doorontwikkelen en jouw webshop altijd naar behoren functioneert. We zien vaak dat een webshop aan de voorkant goed lijkt te werken. Als we echter verder kijken blijkt dat de code niet netjes is opgebouwd of er van teveel modules gebruik wordt gemaakt, wat kan leiden tot conflicten tijdens updates en problemen bij het toevoegen van nieuwe functionaliteiten.

Technische audit

Ben jij benieuwd hoe jouw webshop er technisch voor staat? Dan kunnen wij een technische audit voor je uitvoeren. Sommige situaties vragen om een professionele second opinion van jouw Magento 2 webshop. Soms heb je het idee dat jouw shop niet optimaal werkt, maar weet je niet precies waardoor. Dat is waar wij bij kunnen helpen. Door het uitvoeren van een technische audit, nemen we een kijkje onder de motorkap. Zo zien we hoe de shop is opgezet, onderhouden en wat er eventueel verbeterd kan worden. Na het uitvoeren van de audit, maken we een rapportage waarmee jij kan besluiten wat je vervolgstappen worden.

Wat staat er in de technische audit?

Er zijn veel verschillende technieken om binnen Magento functionaliteiten toe te voegen. De hoofdvraag die onze audit beantwoordt, is of de technieken achter je functionaliteiten op de slimste manier zijn ingezet. We zien vaak dat dit niet het geval is. Hiervoor kijken we zowel naar de frontend als naar de backend. Met onze audit krijg je onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Is de architectuur optimaal opgebouwd met standaard technieken? Zo zorg je voor een schaalbare webshop die goed onderhouden kan worden.
  • Draait je webshop op de juiste versie en is er aan andere veiligheidsvereisten gedacht? Zo ben je altijd goed beveiligd tegen hackers.
  • Werken je developers op de juiste manier met versiebeheer? Zo kunnen conflicten snel en gemakkelijk opgelost worden en is het mogelijk eerdere versies te herstellen.
  • Is de basis configuratie goed ingesteld en staat er overbodige code in? Zo ben je verzekerd van een snelle site, die goed te lezen is door developers en je daardoor makkelijk kan uitbreiden.
  • Worden de functionele modules netjes bijgehouden? Zo heb je altijd inzichtelijk op welke versies je modules draaien en of ze goed samenwerken om conflicten te voorkomen.

En dan?

Na de technische audit zullen we onze bevindingen delen en doorspreken. De vervolgstappen zijn volledig aan jou! Wanneer je enkel benieuwd bent naar een second opinion, kun je met ons uitgebreide adviesrapport zelf verder aan de slag. Behoefte aan een technische partner die op alle vlakken met je mee kan denken en je webshop door kan ontwikkelen? Dan biedt de technische audit altijd een mooie basis waarmee we samen aan de slag kunnen gaan! Al velen gingen je voor.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een idee en weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je gewoon even kletsen? Neem gerust contact met ons op!    Laat ons je bellen