Technische audit Magento 2 webshop

Een onafhankelijk blik op jouw webshop

Jouw e-commerce platform is een continu proces, maar functioneert jouw online omgeving nog wel naar wens met de tussentijdse ontwikkelingen? Wellicht ervaar je problemen in de performance of de beheerbaarheid, maar weet je niet direct de oorzaak te benoemen. Dan biedt een technisch audit misschien wel de oplossing om te achterhalen welke pijnpunten er zijn binnen jouw Magento 2 platform.

Updates en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten kan via de Magento 2 development standaarden worden aangepakt, hierdoor is de kans op problemen bij Magento 2 updates kleiner. De audits die we tot op heden uitgevoerd laten zien dat er vaak nog ruimte is voor verbeteringen, dit komt doordat de webshop niet altijd ontwikkeld is op de manier zoals het vanuit Magento voorgeschreven wordt. De code is niet schoon opgebouwd of er wordt van teveel modules gebruik gemaakt, wat kan leiden tot conflicten tijdens updates en problemen bij het toevoegen van nieuwe functionaliteiten.

Technische audit

Ben jij benieuwd hoe jouw webshop er technisch voor staat? Dan kunnen wij een technische audit voor je uitvoeren. Door het uitvoeren van een technische audit, nemen we een kijkje onder de motorkap. Zo zien we hoe de shop is opgezet, wordt onderhouden en wat er eventueel verbeterd kan worden. Na het uitvoeren van de audit, maken we een rapportage waarmee jij kan besluiten wat je vervolgstappen worden. Deze rapportage wordt in een persoonlijk gesprek toegelicht.

Wat staat er in de technische audit?

Er zijn verschillende manieren om binnen Magento functionaliteiten toe te voegen, via maatwerk, modules of op manieren die eigenlijk niet wenselijk zijn. De hoofdvraag die onze audit beantwoordt, is of de juiste technieken gebruikt zijn binnen de Magento 2 webshop. Hiervoor kijken we zowel naar de frontend als naar de backend. Met onze audit krijg je onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Is de architectuur optimaal opgebouwd met standaard technieken? Zo zorg je voor een schaalbare webshop die goed onderhouden kan worden.
  • Draait je webshop op de juiste versie en is er aan andere veiligheidsvereisten gedacht? Zo ben je altijd goed beveiligd tegen hackers.
  • Werken je developers op de juiste manier met versiebeheer? Zo kunnen conflicten snel en gemakkelijk opgelost worden en is het mogelijk eerdere versies te herstellen.
  • Is de basis configuratie goed ingesteld en staat er geen overbodige code in? Zo ben je verzekerd van een snelle site, die uit te breiden is volgens de Magento 2 development guidelines.
  • Worden de functionele modules netjes bijgehouden? Zo heb je altijd inzichtelijk op welke versies je modules draaien en of ze goed samenwerken om conflicten te voorkomen.

En dan?

Na de technische audit zullen we onze bevindingen delen en doorspreken. De vervolgstappen zijn volledig aan jou! Wanneer je enkel benieuwd bent naar een second opinion, kun je met ons uitgebreide adviesrapport zelf verder aan de slag. Behoefte aan een technische partner die op alle vlakken met je mee kan denken en je webshop door kan ontwikkelen? Dan biedt de technische audit altijd een mooie basis waarmee we samen aan de slag kunnen gaan! Al velen gingen je voor.

Onze professionals staan voor je klaar

Benieuwd naar hoe samenwerken met ons eruit ziet? Neem dan contact met ons op, al 300+ tevreden klanten gingen je voor!    Stel ons je vraag


    * Verplicht in te vullen