Stap 1

Online omgeving uitdenken

Een belangrijke zaak is om de Magento 2 webshop goed in beeld te krijgen. Vandaar dat we starten met het documenteren van de nieuwe online omgeving. Systemen, processen en mogelijke koppelingen worden in detail uitgeschreven. Ook worden de gewenste modules, functionaliteiten en externe extensies in kaart gebracht.

Webdesign

Stap 2

Uitwerken van visueel ontwerp

Gebaseerd op de gegevens uit het voortraject maakt onze designer een visueel ontwerp en eventueel een set wireframes voor desktops. Bij ‘mobile first’ wordt er eerst een ontwerp voor mobiele apparaten gemaakt. Elk ontwerp is te bekijken in InVision waar je van ons direct toegang toe krijgt. Via het platform kun je onder meer rechtstreeks met de designer communiceren. Pagina’s worden verder aan elkaar gelinkt en interacties worden mogelijk gemaakt, waardoor een ontwerp letterlijk tot leven komt.

Wij maken hierbij gebruik van

InVision

Ontwerpen worden gedeeld via InVision zodat je de webshop als prototype kunt bekijken en gemakkelijk feedback kunt delen.

Sketch

De ontwerpen worden gemaakt in onze favoriete ontwerptool, Sketch.

Development

Stap 3

Magento webshop ontwikkelen

Wanneer alle designs zijn afgerond en goedgekeurd vindt er bij ons een interne overdracht plaats tussen onze designer en onze developers. Daarna starten onze developers met bouwen. Niet alleen worden in deze fase de front-end en back-end in Magento 2 ontwikkeld, maar ook de koppelingen, indien aanwezig. Er wordt onder meer rekening gehouden met het responsive design en de site speed.

Wij maken hierbij gebruik van
Monday

Monday

Monday dient tijdens het project als centrale communicatie tool. Dit zorgt ervoor dat je altijd een goed overzicht hebt van de status van jouw project.

online marketing

Stap 4

Online marketing

Naast de bouw van de webshop wordt er in de basis een strategie voor online vindbaarheid en zichtbaarheid uitgevoerd. Onderdeel daarvan is het redirecten, maar ook het gebruik van uiteenlopende technieken om Google sturing te geven door de webshop. Onze online marketeers geven ook advies bij het optimaliseren van content.


Online marketing stopt uiteraard niet zodra de webshop live staat. Dan is het juist het moment om online verder te groeien. Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Stap 5

Livegang

Na ontwikkeling van de webshop is het belangrijk dat de webshop gevuld wordt met de juiste afbeeldingen, teksten en producten. Zodra de webshop meermaals is getest en door jou is goedgekeurd, wordt de livegang ingepland en is het tijd om te proosten. Uiteraard met een stuk taart erbij.

Grafana statistieken dashboard

Stap 6

Onderhoud en support

Ons werk gaat verder dan alleen het bouwen van een webshop. We bieden diverse contracten aan voor het up-to-date houden van de webshop. Tevens krijg je een account binnen onze servicedesk zodat je snel vragen kunt stellen en een overzicht hebt van de openstaande punten. 

Onze online marketeers kunnen je na livegang helpen voor nog meer online zichtbaarheid! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wij maken hierbij gebruik van

Jira servicedesk

In onze servicedesk krijg je jouw eigen account zodat je gemakkelijk vragen kunt stellen.