Terug naar case overzicht

Stichting ZAAM

Scholengemeenschap in regio Amsterdam

Stichting ZAAM

Stichting ZAAM streeft ernaar om met kwalitatief goed onderwijs bij te dragen aan de toekomst van jonge mensen in onze samenleving. ZAAM wil hen, in een veilig leer- en leefklimaat, begeleiden en inspireren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste, gezonde en verantwoordelijke wereldburgers.

Uniek bij Stichting ZAAM is de aandacht voor de persoon, er wordt altijd gekeken naar de beste situatie voor de persoon in kwestie. Mede door het groot aanbod van scholen binnen Amsterdam is de stichting flexibel om aansluiting te vinden bij de wensen van ieder individu.

Bezoek website

Nieuwe website voor Stichting ZAAM

De wens van stichting ZAAM was een nieuwe website voor de stichting. Mede door de toekomstgerichte instelling van Dutchwebdesign en het voorstel om op een slimme manier ook de scholen websites te gaan vernieuwen is besloten dit complete traject in te gaan.

De ontwerp en CMS componenten worden dusdanig opgezet zodat ze snel dupliceerbaar zijn. Op deze manier kunnen alle websites en snel en kosten efficiënt gerealiseerd worden terwijl toch iedere school locatie de eigen identiteit houdt.

Bijzonderheden

  • Responsive WordPress multisite omgeving
  • Tot wel 30 websites binnen 1 WordPress installatie
  • Het delen van informatie zoals nieuws en vacatures zonder dit meerdere malen te hoeven invullen
  • Een uitgebreide rechten structuur binnen de WordPress omgeving
  • Google maps integratie met een filter voor type scholen
  • Mogelijkheid tot het koppelen documenten aan alle type van informatie

CMS componenten

Dutchwebdesign heeft vooruit gedacht en een manier geadviseerd om nieuwe sites voor alle scholen te realiseren. Het beheer blijft op één account van WordPress terwijl de identiteit van de sites behouden blijft. Dit is efficiënter en het kostenplaatje is aantrekkelijker. Op die manier heeft Dutchwebdesign resultaat geleverd gericht op de toekomst.

Responsive WordPress multisite omgeving

Een Responsive omgeving past het formaat van de site aan. Dit reageert op het device waarop de site geopend wordt. Zo blijft de site overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. En dit is door Dutchwebdesign toegepast tot wel 30 sites van ZAAM. Steeds vaker wordt er via mobiel gezocht naar sites. Het ontwerp is niet gebruiksvriendelijk wanneer dit hetzelfde blijft als op de desktop. Door het responsive te maken is het op ieder device gebruiksvriendelijk ingericht.