Terug naar case overzicht

Maatwerk applicatie Flamant in WordPress

Efficiƫnt verwerken van inkomende stroom aan asbest monsterzakjes

Slimmere en procesgerichtere asbestmonster verwerking

In het verleden heeft Dutchwebdesign voor de innovatieve asbest adviesorganisatie Flamant een maatwerk applicatie ontwikkeld voor het verwerken van asbestinventarisatie onderzoeken. Ook is een maatwerk applicatie ontwikkeld waarmee het Flamant team de resultaten van asbest onderzoeken slim online kon verwerken. Recentelijk hebben wij een nieuwe applicatie gelanceerd, deze ondersteund het proces om asbest monsters gestructureerd te ontvangen en te kunnen verwerken binnen het laboratorium proces.

Bezoek website
Flamant1_website
Flamant_website

Altijd innovatief

Laboratorium & Adviesbureau Flamant staat bekend om de innovatieve manier van denken en werken. Altijd wordt gekeken of een intern proces slimmer opgezet kan worden. Dit heeft in het verleden geresulteerd in de ontwikkeling van een mooie applicatie waarom de binnen en buitendienst samen konden werken aan een asbest analyse. De resultaten van deze analyse werd digitaal goedgekeurd en met de opdrachtgever gedeeld. De output van de applicatie voldoet aan de strenge NEN-normen waar Flamant zich aan moet conformeren. Het inventariseren van asbest wordt sinds jaren gedaan via een tablet-ready applicatie waarmee de buitendienst de inventarisatie doet. Van daaruit wordt de rapportage opgesteld en in digitale vorm met de klant gedeeld. De laatste innovatie van Flamant is het automatiseren van de binnenkomende stroom van asbest monsters vanuit de Belgische markt.

De applicatie

Deze WordPress applicatie ondersteund het proces voor het ontvangen en verwerken van asbestmonsters. De asbest monsters worden door opdrachtgevers verzameld op projectlocaties en in (op voorhand genummerde) monsterzakjes gedaan. Deze worden ingeleverd bij het kantoor in Belgiƫ, in speciale asbestmonster brievenbussen geplaatst of verstuurd per post. Voorwaarde voor verwerking is dat de monsterzakjes aangemeld zijn via de applicatie. Na ontvangst van de asbestmonsters worden deze gevalideerd met wat aangemeld is via de applicatie. De asbestmonsters worden in het laboratorium van Flamant verwerkt. De resultaten worden in de applicatie ingevoerd en de rapportages worden digitaal naar de opdrachtgever verstuurd.