Terug naar blog overzicht

Magento 2.4.0. is live!

5 minuten leestijd

Magento 2.4.0 is live

Artikel delen:


Hij was in december 2019 al aangekondigd, maar nu is het officieel een feit: de Magento 2.4.0 update! Op 28 juli 2020 is deze update beschikbaar voor alle Magento Open Source gebruikers. In deze blog gaan we dieper in op de volgens ons meest relevante en belangrijke punten van deze update. En dat zijn er nogal wat, want dit is geen kleine update.

Nog veiliger.

Na het doorvoeren van 2.4.0 is je Magento webshop wederom een stapje veiliger. Er zijn meer dan 30 beveiligingsupdates doorgevoerd. Een van de beveiligingsupdates is de verplichte Two-Factor Authentication (2FA). Waar het in vorige versies nog mogelijk was om deze tweestapsverificatie in of uit te schakelen, is het in deze update niet optioneel en zal het dus voor alle gebruikers in de admin geactiveerd worden. Logischerwijs zorgt dit ervoor dat het voor onbevoegden nog moeilijker is om in te loggen op je admin. 

Nog sneller.

Ook op gebied van performance maakt de nieuwe update van Magento stappen. Zo wordt Lazy Loading als mogelijkheid toegevoegd voor het laden van afbeeldingen. Hierbij wordt een afbeelding alleen geladen wanneer deze daadwerkelijk nodig is. Zo is er minder nodig om een pagina in je webshop te tonen en zal de snelheid hiervan toenemen. 

Een stukje klantenservice.

‘Seller assisted shopping’ is een nieuwe feature welke het voor de Magento webshop beheerder mogelijk maakt om in te loggen als zijn/haar klant. Vervolgens kan de beheerder producten in het winkelwagentje van de klant zetten, wat een berg zoekwerk voor de klant kan schelen. Deze toegang vereist wel toestemming van je klant natuurlijk. Ook kun je op deze manier de werking van storefront only functionaliteiten gemakkelijk tonen en uitleggen door ze samen met je klant te doorlopen. Al met al een plus voor jouw klantenservice! 

ElasticSearch is de nieuwe standaard.

De MySQL-zoekmachine wordt volledig verwijderd en vervangen door ElasticSearch 7.6. De oudere versies 5 en 6 worden hiervan niet meer ondersteund. ElasticSearch is de slimmere zoekmachine van de twee en komt met een aantal handige mogelijkheden, zoals automatische suggesties, slimme autocorrecties en de mogelijkheid tot het toevoegen van synoniemen. Ook biedt deze zoekfunctie de mogelijkheid te zoeken in je hele webshop. Hierbij worden zowel producten als contentpagina’s meegenomen. Een grote vooruitgang voor veel webshops! 

In-store Pick-up.

Wil je je klanten hun product laten ophalen bij één van je voorraad- of afhaallocaties? Dan is er in de 2.4.0. update een standaard mogelijkheid tot het toevoegen en beschikbaar stellen van deze adressen. De klant hoeft simpelweg alleen de voor hem gewenste afhaallocatie aan te klikken bij de bestelling. Door een klik op de knop kan de klant vervolgens op de hoogte gesteld worden over wanneer zijn of haar product op te halen is. 

Overige Upgrades.

Zoals eerder aangegeven brengt de Magento 2.4.0 update vele updates en features met zich mee. Wil je deze allemaal nog even op het gemakje doornemen? Dan vind je hier de volledige (Engelstalige) release notes.

Upgraden naar Magento 2.4.0?

Zit je al een tijdje te wachten op alle nieuwe functionaliteiten en upgrades van de nieuwe versie? Of wellicht loopt je webshop nog op Magento 1 en kan je niet wachten tot je de stap naar de nieuwste Magento versie kan maken? Aangezien Magento 1 niet meer ondersteund wordt en de ondersteuning van Magento 2.3 in het 3e kwartaal van 2021 stopt, is het niet onverstandig hiermee aan de slag te gaan. 

Heb je hier hulp bij nodig of heb je vragen over het upgraden naar de nieuwe Magento 2.4.0 versie? Wij helpen je graag! Neem dan gerust contact met ons op.