Magento B2B webshop

Met de Magento B2B webshop modules van Dutchwebdesign richten wij ook jouw B2B verkoopkanaal efficiƫnt in. Prijzen per klant, assortiment per klant, company accounts met bestellimieten, het is allemaal mogelijk!

Waarom een magento b2b webshop?

Dutchwebdesign ontwikkelt B2B webshops in Magento 2, een van de grootste e-commerce platformen. Magento is ideaal te koppelen aan je voorraadsysteem, logistieke partners of je product management tool. Grote orders voor de B2B markt zijn geen probleem in Magento. Deze zijn bijvoorbeeld met de offertetool gemakkelijk aan te vragen. Er kunnen meerdere gebruikers per klant inloggen. Zij kunnen allemaal een eigen afleveradres en bestelhistorie aangewezen krijgen. 

Overal toegang tot jouw b2b webshop

Wij ontwikkelen onze webshops altijd responsive, hierdoor is deze ook goed te gebruiken door klanten met een tablet of smartphone. Klanten willen alles steeds vaker kopen op momenten die zij zelf kiezen. Dit kennen we al langer voor de B2C klanten, maar hetzelfde geldt ook zeker voor jouw B2B klanten. Inkopers willen de vrijheid hebben om te bestellen op momenten die voor hen werken en op het device waar men op dat moment mee werkt. Dutchwebdesign heeft voor meerdere opdrachtgevers een B2B verkoopkanaal ingericht waar aan te zien is dat de relaties dit enorm waarderen. Door het slim inrichten van de webshop kan met upselling ook gezorgd worden voor extra inkomsten.

Company accounts binnen Magento

Een krachtig onderdeel binnen de Magento B2B omgeving is de company account functionaliteit. Hiermee is het mogelijk om binnen een organisatie hiƫrarchie aan te brengen. Een hoofdinkoper kan inkopers toevoegen met bestellimieten per order waarde/per periode en waar nodig gevulde winkelmandjes goedkeuren waarna de order pas geplaatst wordt. Dit geeft jouw klanten veel vrijheid over hun inkoopproces

Personalisatie voor b2b klanten 

Een krachtig middel om je klanten te binden en hier meer omzet vandaan te halen, is door personalisatie toe te passen in jouw B2B webshop. Het is mogelijk om op basis van de orderhistorie eerder bestelde artikelen opnieuw te tonen, zodat een klant deze gemakkelijk weer kan bestellen. Of op basis van een eerdere bestelling al direct een offerte in het B2B webshop systeem klaar te zetten die de klant direct kan goedkeuren en afrekenen. Ook is het mogelijk om voor een klant specifieke prijslijsten of prijsafspraken in de webshop te verwerken. Na het inloggen ziet de klant de prijzen die hij heeft afgesproken met jou en kan er direct overgaan tot een bestelling.

Koppeling met jouw systemen

Net als een standaard webshop kan de B2B webshop worden gekoppeld met jouw logistieke systemen, maar ook met je product management tool, je vervoerpartij of je voorraadsysteem. We hebben ervaring met veel verschillende partijen die we op deze manier hebben gekoppeld. Hierdoor zal de informatie binnen jouw organisatie consistent zijn, worden er geen menselijke fouten gemaakt en worden orders snel afgehandeld. Ook scheelt het je tijd die je dan kan besteden aan belangrijkere zaken. Zo transformeren wij jouw processen en zorgen we ervoor dat je organisatie klaar is voor de toekomst.

Koppeling met boekhouding

Voor jouw B2B webshop kunnen we er ook voor zorgen dat het financieel proces goed verloopt. Transacties kunnen direct in je boekhoudprogramma of ERP pakket geplaatst worden via de Magento ERP koppeling, zonder tussenkomst van medewerkers. Vervolgens hoeft alleen de validatie en daadwerkelijke facturatie nog maar plaats te vinden.

Benieuwd welke mogelijke koppelingen we allemaal aanbieden? Bekijk dan hier al onze koppelingen.

 

Onze professionals staan voor je klaar

Benieuwd naar hoe samenwerken met ons eruit ziet? Neem dan contact met ons op, al 300+ tevreden klanten gingen je voor!    Stel ons je vraag


    * Verplicht in te vullen