Waarom social media marketing?

Social media marketing geeft de mogelijkheid om jouw doelgroep gericht te benaderen. Door middel van social media campagnes kun jij jouw doelgroep bereiken op het platform waar zijn aanwezig zijn. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, Linkedin, maar ook Snapchat. Naast het grote bereik en mogelijkheden tot zeer nauwkeurige targeting biedt social media marketing ook interessante kansen met betrekking tot interactie met je doelgroep en retargeting (iemand die je website heeft bezocht, opnieuw benaderen d.m.v. een campagne).

Voordelen van social media:

  • Levert direct meer websitebezoekers op
  • Vergroot je naamsbekendheid
  • Ideaal voor branding, leadgeneratie en het vergroten van conversies
  • Zeer geschikt voor retargeting; opnieuw benaderen van websitebezoekers

Succes vanaf de start

Waar zoekmachine optimalisatie (SEO) een lange termijn strategie is, leveren social media advertenties direct resultaat. Handig voor wanneer je een compleet nieuwe website of webshop bent begonnen en gebruik maakt van tijdelijke acties of op korte termijn vacatures in wilt vullen.

Brenda van Wouwen-Janssen

Facebook adverteren 

Het inzetten van advertenties op Facebook biedt unieke kansen om specifieke doelgroepen te bereiken. We raden af je berichten op Facebook te promoten via de blauwe knop ‘promoten’. Dit geeft beperkingen en je krijgt minder goed inzicht in je resultaten. Met het aanmaken van een Facebook Business account en het installeren van de Facebook Pixel op je website, kun je Facebook advertenties op de juiste manier inzetten. Met het logaritme van Facebook kun je diverse soorten advertenties aanmaken waarop Facebook de campagne dan gaat optimaliseren. Zo kun je een bereikcampagne opzetten om zoveel mogelijk mensen uit je doelgroep te bereiken. Een verkeercampagne om meer verkeer naar je website te trekken, maar ook een conversiecampagne voor meer aankopen. Samen bekijken we wat voor jou de beste Facebook strategie is.

Instagram adverteren

Instagram is helemaal in upcoming. Er wordt dagelijks steeds meer verkocht via Instagram. Adverteren op Instagram gaat via het advertentie account van Facebook. Hierin ontwikkelen we campagnes die onder andere in het nieuwsoverzicht of als stories worden getoond. Een mooie instagram feed die past bij je bedrijf, wordt ook steeds belangrijker. Instagram volgers bekijken vaak de complete feed voor ze bepalen of ze je willen volgen. Wij kunnen ondersteunen met het uitdenken van een mooie instagram feed en helpen bij het beeldmateriaal. 

Shoppen via Facebook en Instagram

In de afbeeldingen van posts op zowel Facebook als Instagram kunnen producten getagd worden. Wanneer je op deze tag klikt ga je direct door naar de productpagina op de webshop. Door het koppelen van je webshop aan de Facebook catalogus worden automatisch je producten in het stukje ‘winkelen’ op beide platformen getoond. Bij het plaatsen van een post kun je door deze koppeling de artikelen taggen in de afbeelding, waardoor een klant er direct naar door kan klikken.

LinkedIn adverteren

Wij kunnen voor jou je LinkedIn bedrijfspagina optimaliseren. Met een goede LinkedIn bedrijfspagina presenteer je je organisatie professioneel en kun je succesvol advertenties richten op zakelijke doelgroepen. Ook heeft LinkedIn de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van zijn advertentiemogelijkheden. In tegenstelling tot Facebook, Instagram en andere social media platformen focust LinkedIn zich met name op een zakelijke doelgroep waardoor het unieke advertentiemogelijkheden biedt.

Cross-platform campagnes

Afhankelijk van de je doelstelling kan het zinvol zijn om op meerdere kanalen campagnes te draaien, zogenaamde cross-platform campagnes. Door een mix van verschillende platformen in te zetten kun je nog makkelijker top of mind worden bij je doelgroep.

Ben je nieuwsgierig?

Brenda van Wouwen gaat graag het gesprek met je aan! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!

Brenda van Wouwen-Janssen
Brenda van Wouwen

Online Marketeer

06-41516518

Brenda@dutchwebdesign.nl


    * Verplicht in te vullen