Zo pakken wij de ontwikkeling van een Intranet / Extranet aan

Intranet

Een intranet is een beveiligde online omgeving die voor medewerkers binnen de organisatie toegankelijk is. Intranet is bedoeld om informatie over werkprocessen, intern nieuws en medewerkers binnen de organisatie te delen. Bij het ontwerp en ontwikkeling van een intranet is de functionaliteit belangrijker dan het grafisch ontwerp, de aandacht ligt daarom ook vooral bij de logische en functionele indeling van de informatie. Een intranet wordt vaak gebruikt voor

  • Het delen van documenten die niet publiekelijk beschikbaar mogen zijn.
  • Kennisdeling tussen medewerkers.
  • Verbetering van het “team” gevoel wanneer uw medewerkers op fysiek verschillende werkzaamheden zijn.
  • Automatiseren van standaard werkprocessen.

Een intranet dat door Dutchwebdesign ontwikkeld wordt is tevens responsive dus uitstekend te gebruiken op een smartphone of tablet. Wij zien een intranet ook liever als een sociaal platform waarmee de band tussen medewerkers onderling en tussen medewerkers en de organisatie versterkt wordt. Een prikbord waar luchtige informatie geplaatst kan worden en waarop gereageerd kan worden is bijvoorbeeld een onderdeel dat altijd goed scoort en waar veel medewerkers graag gebruik van maken.

Extranet

Een extranet is een beveiligde online omgeving waarbinnen jouw relaties bepaalde handelingen kunnen uitvoeren. Een extranet is bedoeld om de communicatieprocessen tussen klant en de internetorganisatie efficiënter te maken door het automatiseren. Bij de ontwikkeling van een extranet wordt vaak gebruikt om:

  • Klanten rapportages, facturen of andere documentatie te laten inzien en/of downloaden.
  • Klanten de NAW gegevens en/of diensten te laten aanpassen.
  • Een workflow binnen jouw organisatie geautomatiseerd met een klant te delen. Een klant kan hierdoor op ieder gewenst moment een status van een project inzien.
  • Support vragen van jouw klanten te verzamelen en te behandelen.
Joost Mullaert

Joost Mullaert

Ben je nieuwsgierig?

Joost Mullaert gaat graag het gesprek met je aan! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!

Joost Mullaert
Joost Mullaert

Directie / Accountmanager

076-5323619

info@dutchwebdesign.nl


    * Verplicht in te vullen