about-ofyr
Terug naar case overzicht

OFYR – Maatwerk Magento 2 webshop

The art of outdoor cooking

De ultieme kookbeleving

OFYR ontstond uit het verlangen om het buiten koken te transformeren van een eenzame naar een gezamenlijke activiteit, een moment van verbinding. Zo’n gevoel van verbondenheid heb je vaak alleen bij het eten, tijdens de borrel of rondom het vuur. OFYR heeft al deze elementen weten te combineren en een echte ‘buitenkookbeleving’ ontwikkeld. Deze beleving begint al bij de aankoop van een eigen OFYR-kooktoestel. Dit kan bij speciaalzaken, kookwinkels, tuincentra, maar uiteraard ook op de bijzonder mooie Magento 2 maatwerk webshop die Dutchwebdesign voor OFYR heeft gebouwd.

Bezoek webshop

Een sfeervol design

OFYR is een B2C-webshop met een assortiment van ongeveer 140 producten, verdeeld over verschillende categorieën in een overzichtelijk hoofdmenu. Dit hoofdmenu is opgebouwd uit een mega menu met sub categorieën, met elk een eigen afbeelding zodat de bezoekers gelijk weten wat voor type product het betreft. De producten zijn voorzien van uitgebreide productinformatie, afbeeldingen en video’s. Ook is het mogelijk om per artikel een handleiding te downloaden in de taal van de store. De homepage is voorzien van een videobanner welke direct de juiste sfeer weet over te brengen.

OFYR voor professional en de thuiskok

Ook aan de professional is gedacht, want voor hen is de OFYR een blikvanger op feesten en partijen. Naast een assortiment afgestemd op deze doelgroep hebben we een professionals pagina opgezet om hen te inspireren met de mogelijkheden. Voor OFYR was het belangrijk om door middel van videomateriaal uitleg te kunnen geven over het gebruik van de OFYR-kooktoestellen. Speciaal hiervoor is de How To-pagina ontwikkelt waarop voor iedere stap binnen het kookproces een videopagina is aangemaakt.

Modules

De recepten van OFYR mogen natuurlijk niet ontbreken in het totaalplaatje. Op de homepage is een receptenmodule geïmplementeerd welke verwijst naar een bepaald recept of naar de receptenpagina; een mooie verzameling aan recepten waarbij het water je in de mond loopt en iedere (thuis)kok inspireert. Om (potentiële) klanten van OFYR op de hoogte te kunnen houden van de ontwikkelingen en leuke weetjes is de ‘Nieuws’-module gebruikt. Hierop verschijnen per land nieuwsartikelen in de juiste taal. De nieuwspagina geeft een overzicht met een doorklink naar het nieuwsartikel zelf. De nieuwsberichten kunnen worden voorzien van widgets en bijvoorbeeld gerelateerde artikelen.

Een internationale multistore

OFYR opereert niet alleen binnen Nederland, maar ondertussen over heel de wereld. Er is gekozen om een multistore te maken en afhankelijk per land de koopfunctie aan of uit te zetten. Zo is het bestellen op de ene shop beschikbaar en dient de shop in een ander land meer als catalogus en inspiratieplatform. Intussen beschikt OFYR over zes verschillende websites (met language switch), en dit worden er naar de toekomst alleen nog maar meer! Om het overzicht van alle verkooppunten over de gehele wereld centraal te houden, is er een Store Locator ontwikkeld. Binnen de Store Locator zoek je eenvoudig op plaatsnaam of op de landkaart naar een winkel/dealer in de buurt en zie je direct de bijhorende contactgegevens.