Terug naar case overzicht

Van den Noort – Maatwerk Magento webshop

Een passende oplossing voor het leveren van containers en het afvoeren van alle mogelijke soorten afval

Een nog betere dienst met een nieuwe webshop

Van den Noort heeft ons gevraagd om naast het vernieuwen van de website, een webshop op te zetten voor zowel B2B als B2C. Met deze webshop wil Van den Noort een nog betere service leveren en het gemakkelijker maken voor klanten om een container te bestellen en op te laten halen.

Bezoek webshop

Opzet van maatwerk webshop

De maatwerk webshop voor Van den Noort is vooral gefocust op de beleving van de webshopbezoeker. Een klant krijgt van tevoren zoveel mogelijk informatie over het containerassortiment en de diverse af te voeren afvalstromen. Het design is per pagina helemaal custom made opgezet voor Van den Noort. Op de homepagina wordt gebruik gemaakt van een dynamische header. Hiermee wordt de aandacht van webshopbezoeker meteen getrokken en worden de missie en visie van Van den Noort visueel versterkt. Consumenten kunnen de webshop van Van den Noort gebruiken als gast voor het huren van een container of door in te loggen op hun account. Zij kunnen direct de gewenste container in de winkelwagen plaatsen en afrekenen middels IDEAL.

Unieke elementen

Postcode check voor het bestellen van een container

Voordat een klant in de webshop van Van den Noort een container kan bestellen wordt de prijs berekend middels een postcode check. Op basis van de opgegeven postcode wordt de prijs van de container berekend op de front-end inclusief de kosten voor het transport vanaf de locatie in Dongen. Hoe verder weg een klant woont hoe meer deze klant betaald voor het huren van een container.

Indienen van een ophaalverzoek

Naast het bestellen van de container via de webshop, kunnen klanten ook een weer een ophaalverzoek indienen voor het afvoeren van de container. Met het mailadres en ordernummer logt de klant in en kiest de klant de gewenste ophaaldatum voor de container. Staat de container er langer dan 30 dagen, dan wordt de klant automatisch doorverwezen naar de check-out om de aanvullende huurkosten te betalen voor de extra dagen verhuur. Pas na het afrekenen van de aanvullende kosten kan het ophaalverzoek ingediend worden.

Offerte functionaliteit voor de B2B markt

Van den Noort bedient niet alleen de B2C markt, maar ook de B2B markt. Speciaal voor zakelijke ondernemingen heeft Van den Noort een offerte functionaliteit in de webshop (zonder prijzen). Om een offerte te kunnen aanvragen dien je minimaal in het bezit te zijn van een KvK-nummer. Voor het aanvragen van een offerte kunnen op productniveau artikelen toegevoegd worden aan de offerte. Bij het versturen van de offerte kan de zakelijke onderneming een opmerking plaatsen en kan de gewenste ledigingsfrequentie worden opgegeven.

Digital Marketing voor Van den Noort

Naast het bouwen van een webshop voor Van den Noort was ook het online marketingteam van Dutchwebdesign betrokken bij dit project. Na het ontwikkelen van een mooie webshop is het belangrijk dat de webshop ook wordt gevonden door potentiële klanten. Ons online marketingteam is hiermee aan de slag gegaan. Om de webshop van Van den Noort beter organisch vindbaar te maken zijn er o.a. pagina’s per locatie opgezet. Vanuit het zoekwoordenonderzoek kwam naar voren dat er wordt gezocht in Google op container huren + locatie. Na livegang is duidelijk te zien dat door het toevoegen van deze pagina’s de ranking van de webshop van Van den Noort enorm gegroeid is.