Terug naar case overzicht

PCPO – Maatwerk WordPress multisite

Een multisite voor PCPO met voor alle scholen een eigen logo en kleurgebruik.

Een multisite voor alle scholen in passende kleuren

PCPO Midden-Brabant heeft ons gevraagd om een website te ontwikkelen die kan worden ingezet voor alle scholen. Hierbij was het voor PCPO belangrijk dat alle scholen een eigen logo en kleurgebruik hebben en dit moest worden doorgevoerd op de website zelf. Daarom zijn we gegaan voor een maatwerk multisite!

Bezoek website
PCPO maatwerk wordpress multisite

Speelse website met een flexibele schil

We hebben een multisite ontwikkeld met daarin voor iedere school van PCPO een eigen website. De websites zijn opgezet in de kleuren die passen bij de desbetreffende school zodat zij ieder een unieke uitstraling hebben.

Het speelse ontwerp sluit aan bij de wensen en uitstraling van PCPO en is doorvertaald naar een overzichtelijke multisite. Door het gebruik van verschillende modules heeft PCPO voldoende mogelijkheden voor het plaatsen van informatie over de scholen, nieuwsartikelen, downloads, medewerkers en contactformulieren.

Medewerkers module Contactformulieren module

Afstemming met alle scholen

Gedurende het project hebben we veel contact gehad met de verschillende scholen om alle wensen in kaart te brengen. We hebben aan de diverse scholen meerdere WordPress trainingen zodat iedereen aan de slag kon met het zelf vullen van de websites. Samen met de scholen hebben we een mooi resultaat neergezet!

Livegang en redirect plan

De huidige websites van de scholen hadden al een goede waarde in Google opgebouwd dus het was belangrijk dat deze niet verloren ging met het ontwikkelen van de maatwerk multisite. Bij livegang van de nieuwe site hebben we dus voor iedere school een specifiek redirect plan opgesteld en geïmplementeerd. Door het implementeren van een redirect plan komen bezoekers die eventueel via een oude url de website bezoeken meteen op dezelfde of een vergelijkbare pagina van de nieuwe websites terecht.

PCPO

Een duurzame samenwerking tussen Dutchwebdesign en PCPO Midden-Brabant

Dutchwebdesign, de verschillende scholen en stichting PCPO Midden-Brabant hebben al 15 jaar een goede samenwerking. Basisschool Menorah, een van de scholen die zich heeft aangesloten bij de stichting, was een van de eerste klanten van Dutchwebdesign in 2006. Gedurende onze samenwerking met PCPO hebben we al voor verschillende scholen websites ontwikkeld met als kers op de taart de meest recente ontwikkeling van de maatwerk multisite voor de stichting.