Terug naar case overzicht

CBK Zuidoost – Maatwerk WordPress website

Centrum voor actuele beeldende kunst met inspiratie uit alle delen van de wereld.

Een website met een shop-gedeelte

CBK Zuidoost heeft ons gevraagd om een overzichtelijke en frisse website op te zetten, om bezoekers te kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is bij CBK Zuidoost. Naast het opzetten van de maatwerk WordPress website is er ook een webshop geïmplementeerd, zodat klanten direct een workshop kunnen afrekenen.

Bezoek website
CBKZuidoost Case homepage

Opzet van maatwerk website

De maatwerk website voor CBK Zuidoost heeft een frisse en vrolijke uitstraling en heeft een overzichtelijke opzet. Op de homepage hebben we gewerkt met blokken in verschillende kleuren, zodat het meteen duidelijk is voor de bezoeker wat de mogelijkheden zijn bij CBK Zuidoost. Alle verschillende elementen van CBK Zuidoost hebben een eigen kleur die in de gehele website terugkomen.

Door het werken met de kleuren kunnen bijvoorbeeld nieuwsartikelen aan de juiste categorie en daarmee kleur gekoppeld worden. Als bezoekers op de nieuwspagina van CBK Zuidoost komen zien ze bij ieder artikel bij welke categorie deze hoort door middel van de categorie kleur en naam.

Frisse en vrolijke uitstraling

Het visuele plaatje was voor deze klant enorm belangrijk. We hebben daarom intensief samengewerkt voor het neerzetten van een juiste stijl. De website is dan ook een verlengstuk geworden van de fysieke locatie van CBK Zuidoost. De kunstzinnige beleving die je ervaart tijdens een bezoek aan CBK hebben we digitaal doorgetrokken. Net als in het echt willen we de bezoeker namelijk ook online prikkelen en inspireren. De stijl kenmerkt zich door middel van grote contrasten, zowel in kleur als typografisch. Dit zorgt ervoor dat je als websitebezoeker geboeid blijft kijken. Ondanks dat we de esthetische kant van de website veel aandacht hebben gegeven, hebben we ervoor gezorgd dat dit niet ten koste is gegaan van de gebruiksvriendelijkheid. Ook op dat gebied staat de website zijn mannetje.

Overzicht van alle activiteiten

Voor de website van CBK Zuidoost was het belangrijk dat een bezoeker o.a. alle agenda items, rondleidingen en workshops kan bekijken. Bezoekers van de website krijgen een overzicht te zien van wat er nu op het programma staat, maar ook van welke tentoonstellingen en workshops er verwacht worden. Daarnaast wordt er binnen de website een archief opgebouwd waarin alle items die in het verleden hebben plaatsgevonden terug te vinden zijn.

Op de workshop pagina is alle informatie te vinden over de workshops die plaatsvinden. Door middel van een duidelijke call-to-action die linkt naar de shop, wordt het voor bezoekers makkelijk gemaakt om een workshop direct via de webshop af te rekenen.

Case CBKZuidoost nieuwspagina

Woocommerce voor aanschaf van workshops

In samenwerking met onze Woocommerce dochterorganisatie Hybridd hebben we voor CBK Zuidoost een shop gedeelte opgezet. In het webshop gedeelte van de website kunnen bezoekers o.a. workshops en rondleidingen aanschaffen en direct afrekenen. Ook kunnen er lespakketten gedownload worden en kan men cadeaubonnen bestellen. In de toekomst gaan we samen met CBK Zuidoost kijken hoe we de webshop kunnen uitbreiden!

Website migratie

Voordat wij een maatwerk website hebben ontwikkeld voor CBK Zuidoost hadden zij al een website. Iedere website die online te vinden is wordt geïndexeerd door Google en dit bepaald de vindbaarheid van een website. Bij de opbouw van een nieuwe website wordt veel vernieuwd, maar wordt er ook bestaande content behouden die al is geïndexeerd door Google. Met het ontwikkelen van een nieuwe website voor CBK Zuidoost wil je deze vindbaarheid behouden, daarom wordt er een redirect plan gemaakt door ons online marketing team. In dit plan worden de webpagina’s gekoppeld aan de juiste url van de nieuwe website. Dit betekent dat een bezoeker die de website van CBK Zuidoost al eerder bezocht heeft niet op een 404 pagina (errorpagina) uitkomt, maar op dezelfde of een vergelijkbare pagina van de nieuwe website beland.

cbk zuidoost maatwerk wordpress website