Terug naar case overzicht

Kentico naar WordPress migratie voor Kubusinfo.nl

Volledige vrijheid met het Opensource WordPress CMS

Kubusinfo WordPress CMS

Kubusinfo.nl is een toonaangevende bron voor architecten en ontwerpers, waarin uitgebreide informatie over softwareoplossingen voor de bouwsector wordt gepresenteerd. Dutchwebdesign heeft met succes een migratie van Kentico naar WordPress uitgevoerd voor Kubusinfo.nl, met als resultaat een verbeterde website-ervaring voor hun gebruikers en een CMS gericht op de toekomst

Bezoek website
Kubus1_website

Uitdaging

De uitdaging voor Kubusinfo.nl was om binnen een kort tijdsbestek over te stappen van het Kentico CMS naar WordPress. Dit vanwege de wens van Kubusinfo om de vrijheid te hebben van een opensource platform met hierbij behorende voordelen op het gebied van kostenbesparing, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die WordPress biedt.

Uitvoering

  1. Aanpassing aan WordPress: We hebben een op maat gemaakt WordPress-thema ontwikkeld dat het ontwerp van de oorspronkelijke website weerspiegelde, en we hebben al de benodigde maatwerk toepassingen ontwikkeld, geconfigureerd en geïnstalleerd om de gewenste functionaliteiten te behouden.
  2. Grondige Contentmigratie: We hebben zorgvuldig de inhoud van de Kentico-website overgezet naar WordPress zonder verlies van gegevens of functionaliteit. Dit was niet eenvoudig, maar het is zeker geslaagd.
  3. Uitgebreide Tests: We hebben uitgebreide tests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alle inhoud, functies en functionaliteiten correct waren gemigreerd en goed werkten op het WordPress-platform.
  4. SEO-optimalisatie: We hebben ervoor gezorgd dat alle SEO-elementen, inclusief verwijzingen en doorverwijzingen, correct waren geconfigureerd om de organische zichtbaarheid van de website zo goed mogelijk te behouden.
  5. Training en Lancering: We hebben het Kubusinfo-team getraind om het nieuwe WordPress-platform te beheren en de website succesvol binnen de deadline gelanceerd .

Resultaten

De migratie van Kentico naar WordPress voor Kubusinfo.nl heeft geresulteerd in een verbeterde website die kosteneffici├źnter is en beter aansluit bij de behoeften van de gebruikers. Het behoud van alle relevante inhoud en functionaliteiten was van cruciaal belang, en we zijn erin geslaagd om een soepele overgang te realiseren. Kubusinfo.nl kan nu profiteren van alle voordelen die WordPress te bieden heeft.

 

Kubus_website