Terug naar blog overzicht

Rank Math vs. Yoast SEO

Rank math vs yoast seo

Artikel delen:


Bij Dutchwebdesign zijn we continu opzoek naar de nieuwste technieken en verbeteringen binnen ons werkgebied. Rank Math is een redelijk nieuwe SEO plugin voor WordPress. Hoe verhoudt deze zich tot Yoast SEO en waar doe je nu goed aan? Onze WordPress developer Maarten heeft hier verder onderzoek naar gedaan, en neemt je graag mee in zijn bevindingen!

Wat zijn Rank Math en Yoast SEO?

Rank Math en Yoast SEO zijn WordPress plugins voor het beheren en optimaliseren van SEO op WordPress websites. Wij gebruiken Yoast SEO al jaren voor al onze klanten en hebben hier enorm veel ervaring mee. Toch wilden wij graag de opkomende concurrent onderzoeken van deze veelgebruikte SEO plugin: Rank Math.

Voordelen Rank Math

Rank Math loopt flink vooruit op de functionaliteiten in vergelijking met Yoast SEO. Zo zit hier het volgende standaard in:

  • Alle functionaliteiten die Yoast SEO bevat
  • Meer Structured Data mogelijkheden dan dat Yoast SEO gratis aanbiedt (waaronder de veel voorkomende LocalBusiness)
  • De implementatie en monitoring van redirects vanuit het CMS
  • Monitoring voor 404 meldingen op de website
  • Handige importeer functie om over te stappen van Yoast SEO 😉
  • En nog veel meer handige tools

Daarnaast is de plugin recentelijk gestart (2020) en is deze nog volop in ontwikkeling. Hierdoor is het mogelijk dat er in de loop van de tijd nog meer functionaliteiten bij komen. De gebruiksvriendelijkheid van deze plugin in het CMS van WordPress moet ook niet onderschat worden. Wij vonden de interface zeer prettig om mee te werken en verwachten dat onze klanten dat ook zo zullen ervaren!

Voordelen Yoast SEO

Yoast SEO heeft als grootste pluspunt dat de plugin al jaren gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. Er zijn echter een hoop functionaliteiten die overeenkomen met Rank Math. Zo mist Yoast SEO toch een paar belangrijke functionaliteiten, zoals de Structured Data Schema’s in de gratis versie. Een groot aantal van de functionaliteiten van Yoast SEO zit helaas achter de premium plugin, terwijl deze er bij Rank Math standaard in zitten.

Wat nu?

De voordelen van Rank Math zijn te groot om te negeren. Wij gaan in de nabije toekomst kijken hoe en wanneer wij deze kunnen gaan inzetten voor onze klanten. Wij zijn in ieder geval verkocht door Rank Math zijn functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid. Wil je meer weten over wat deze SEO plugin voor jou kan betekenen, neem dan contact met ons op.