Terug naar blog overzicht

WordPress templates vs. maatwerk

Artikel delen:


We horen het vaak; ‘Ik kan zelf toch ook een WordPress website maken met zo’n standaard template, dan is de investering heel laag.’ Dat is natuurlijk een mogelijkheid. Met één van de tientallen templates die WordPress aanbiedt, kun je al snel zelf aan de slag. Maar is dit wel echt de verstandigste keuze?

Langzame website door overbodige code

Denk goed na voordat je jouw website op gaat bouwen met één van de aangeboden templates vanuit WordPress. Hoe makkelijk en snel het op het eerste gezicht ook lijkt, hangen er ook enkele nadelen aan vast die je goed moet overwegen. Het gebruik van een template houdt in dat je gebruik maakt van standaard code. Een groot deel van deze code is waarschijnlijk niet relevant voor jouw online omgeving, wat kan zorgen voor een tragere website. Een trage website wekt enerzijds irritatie op bij je bezoekers. Anderzijds is dit ook voor Google nadelig, omdat snelheid meegenomen wordt in de beoordeling van jouw website. Het is daarom altijd goed om kritisch te zijn op overbodige code die achter je website zit, om snelheidsverlies te voorkomen.

Plugins

Om al je gewenste functionaliteiten te integreren, zul je je standaard template waarschijnlijk uit moeten breiden met plugins. Denk hierbij aan het tonen van vacatures of producten. Plugins zijn handig om de functionaliteiten aan je website toe te voegen die je nodig hebt, maar het combineren van diverse plugins kan voor problemen zorgen wanneer er bijvoorbeeld updates benodigd zijn. De kans is dan groot dat het ineens niet meer samenwerkt, met als resultaat dat er conflicten kunnen ontstaan in de website.

WordPress templates gecombineerd met maatwerk

Een andere mogelijkheid is om maatwerk toe te laten passen op jouw template WordPress omgeving. Dit zijn vaak wel tijdrovende en daarmee dure aanpassingen. De code van templates zijn vaak zo opgebouwd, dat een wijziging op plek A een probleem op plek B kan veroorzaken. Dat maakt het vaak moeilijk te achterhalen waar dergelijke bugs vandaan komen. Iets waar niemand natuurlijk blij van wordt. Een zuiver gebouwde omgeving voorkomt een hoop problemen in de performance van jouw website.

Een WordPress omgeving op maat

Wat kan er dan anders, zul je denken? Wanneer je een WordPress website bij Dutchwebdesign laat ontwikkelen, doen we dit altijd met maatwerk. Dit betekent dat we samen met jullie gaan kijken naar de gewenste uitstraling en functionaliteiten van de website. Het resultaat? Een website wordt vanaf scratch gebouwd, volledig naar jouw wensen. We beginnen hierin met een designfase waarin we voor iedere klant een uniek webdesign neerzetten, volledig in de look & feel van jouw bedrijf. Daarna start de development fase waarin we dit omzetten naar een volledig functionerende WordPress omgeving.

Deze manier van bouwen geeft veel flexibiliteit en geen technische beperkingen, een echte toekomstbestendige oplossing dus. Hierdoor zijn er geen onnodige functies die niet gebruikt worden en zijn onze WordPress websites vaak vele malen sneller en scoren hierdoor ook beter binnen Google. Kortom, met een maatwerk website investeer je in een veilige en duurzame website die vele jaren met je bedrijf mee kan groeien.

Wil je samen met ons kijken naar de mogelijkheden voor een op maat gemaakte WordPress omgeving? Neem contact met ons op en we staan graag voor je klaar.