Het Hyvä Theme steekt met kop en schouders boven het standaard Luma theme van Magento uit, vooral vanwege de indrukwekkende voordelen op het gebied van performance en ontwikkeltijd. Nieuwsgierig? Hier lees je alles over de voordelen van een Magento webshop met het Hyvä Magento Theme.

In de dynamische wereld van e-commerce is het behouden van een voorsprong op de concurrentie cruciaal. De performance van je webshop speelt een essentiële rol. Niet alleen beïnvloedt dit de gebruikerservaring, maar het heeft ook een directe impact op de ranking in zoekmachines zoals Google. 

Voorbeelden webshops met het Hyvä Thema.

Hyva theme: alle voordelen op een rijtje

  • Verbeterde prestaties: Het thema is geoptimaliseerd voor snelheid, wat resulteert in snellere laadtijden van pagina’s. Dit verbetert de customer journey en kan leiden tot hogere conversies.
  • Responsief ontwerp: Het is ontwikkeld met een responsief ontwerp, waardoor de webshop goed functioneert op verschillende apparaten en schermformaten, wat de toegankelijkheid vergroot.
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Het biedt meer flexibiliteit en aanpassingsvermogen in vergelijking met standaard thema’s, waardoor ontwikkelaars en merken gemakkelijker unieke ontwerpen kunnen implementeren die bij hun merk passen.
  • Styling Opties: Het biedt uitgebreide mogelijkheden voor diepgaande aanpassingen en styling, waardoor ontwerpers de visuele elementen van de webshop tot in detail kunnen aanpassen aan de gewenste merkidentiteit en esthetiek.
  • Gebruiksvriendelijkheid: Het heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor zowel ontwikkelaars als eindgebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en werken met de functionaliteiten van het thema.
  • SEO-vriendelijkheid: Het is gebouwd met aandacht voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), waardoor de webshop beter kan presteren in zoekresultaten.

Performance Hyvä themes

Een belangrijk onderdeel van een Magento 2 webshop is het behalen van een goede pagespeed. Dit is van cruciaal belang aangezien een snel ladende pagina niet alleen bijdraagt aan een verbeterde gebruikerservaring op je webshop, maar ook zorgt voor een hogere ranking in de Google zoekresultaten. Als we de twee thema’s vergelijken zien we dat de score van PageSpeed Insights van Google voor Hyva bij een demoshop bijna 100 is, terwijl dit bij het standaard Luma theme rond de 70 is. Wat een verschil!

Het Hyvä Theme is vanaf het begin ontworpen met performance in gedachten. In vergelijking met het Luma theme maakt het geen gebruik van RequireJS, Knockout en UIComponents (jQuery). Deze zijn vervangen door het lichtgewicht JavaScript-framework AlpineJS, dat moderner en minder complex is. 

Naast JavaScript-frameworks maakt het Hyvä Theme uitsluitend gebruik van het TailwindCSS-framework. Dit framework is eenvoudig te gebruiken en compileert alleen de CSS-code die daadwerkelijk wordt gebruikt in de webshop. Hierdoor is de prestatie van de webshop optimaal en voldoet deze gemakkelijker aan de Pagespeed-voorwaarden met betrekking tot ongebruikte CSS.

Magento Hyvä Templates

In het Hyvä theme blijven de essentiële tools voor ontwikkelaars behouden, zoals de vertrouwde layout.xml, blocks en viewModels van Magento 2. Dit betekent dat developers kunnen profiteren van de bekende voordelen van het werken met Magento 2, terwijl ze tegelijkertijd alle voordelen van het Hyvä theme benutten. 

Wat dit speciaal maakt, is dat elk template is opgebouwd als een component, waarbij het gerelateerde JavaScript-codefragment in het template is geïntegreerd. Dit zorgt voor een samenwerking tussen de structuur van het template en de functionaliteit ervan, waardoor ontwikkelaars comfortabel en effectief kunnen werken.

Hyvä en Magento modules

Er zijn nog modules die niet volledig integreren met het Hyvä theme. Modules die afhankelijk zijn van JavaScript frameworks die niet langer worden ondersteund door dit thema, zullen minder goed samenwerken.

Het is van belang om per module grondig te controleren of alles goed samenwerkt met het Hyvä theme. Gelukkig bestaat er al een lijst met modules die compatibel zijn met het Hyvä. Daarnaast hebben wij binnen Dutchwebdesign de kennis en kunde in huis om te zorgen voor een goede integratie tussen webshop en de gewenste modules / functionaliteiten. 

Benieuwd naar wat we voor jouw webshop kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Ben je nieuwsgierig?

Pamela Bloem gaat graag het gesprek met je aan! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!

Pamela Bloem

Commercial Director

+316 250 545 30

pamela@dutchwebdesign.nl

    Stel ons je vraag

    * Verplicht in te vullen