Terug naar case overzicht

TekTik – Maatwerk Magento 2 B2B webshop

Een groot assortiment tattoo en piercing materialen voor de B2B tattoo artist

Een frisse maar toch stoere Magento 2 webshop

TekTik is een Belgische groothandel in piercing en tattoomaterialen met een wereldwijde afzet. Met het einde van Magento 1 in zicht, heeft TekTik aan Dutchwebdesign gevraagd een nieuwe Magento 2 webshop te ontwikkelen. Hierbij was het belangrijk dat de webshop een lichte en toegankelijke uitstraling zou behouden, maar wél met een stoer tintje. Dit in tegenstelling tot de donkere en vaak compleet zwarte webshops van andere tattoo webshops.

Bezoek webshop
Tektik Case

TekTik is een B2B webshop met een assortiment van maar liefst 16.000 artikelen. Deze artikelen zijn onder te verdelen in veel verschillende categorieën. Om dit voor de klant overzichtelijk te maken is er een uitgebreid menu ontwikkeld. Onder de vier hoofdmenu items wordt een overzichtelijk dropdown menu getoond. Zo kan een piercing of tattoo artiest snel zijn of haar gewenste productcategorie vinden. Op de overzichtspagina heeft de klant diverse filteropties om zo tussen het grote aanbod bij het gewenste product te komen. Om de webshop gericht te houden op de B2B markt is er ook voor gekozen om de prijzen en besteloptie pas te tonen wanneer een klant heeft ingelogd.

Migratie van Magento 1 naar Magento 2

Helaas is het migreren van Magento 1 naar 2 niet zo simpel als het uitvoeren van een update. Magento 2 is een geheel nieuwe versie, waarvoor een nieuwe shop opgebouwd moest worden. Om ervoor te zorgen dat de autoriteit en rankings van de oude webshop behouden blijven, is het zeer belangrijk dat het migreren naar Magento 2 zorgvuldig gedaan wordt. Ons online marketing team heeft door middel van een redirectplan de juiste linkjes met elkaar gekoppeld, waardoor bezoekers niet meer op foutieve pagina’s uitkomen en ook Google snel de nieuwe webshop herkent. Om ook de vindbaarheid verder te bevorderen, is de site voorzien van hreflang tags. Door dit technische element toe te passen, zorg je ervoor dat je webshop in andere landen ook door Google herkent wordt. De webshop is dan ook in 4 verschillende talen te bekijken.

 

Klantvoordelen bij TekTik

Door producten te bestellen op de webshop van TekTik, sparen klanten voor punten. Met deze punten kunnen ze sparen voor korting op hun vervolgaankopen. TekTik werkt ook met een staffelkorting tot 10% wat een grotere inkoop aantrekkelijk maakt. Daarnaast beschikt de webshop over de mogelijkheid van een winkeltegoed en restituties. Hierdoor kan een klant geld op zijn account hebben staan, waarmee een bestelling (gedeeltelijk) afgerekend kan worden. Verder zijn er diverse verzendmethodes mogelijk. Zo kun je ook kiezen voor FedEx en UPS als verzendpartijen. TekTik beschikt ook over een showroom waar een artiest langs kan komen om producten te bekijken of kopen.