Terug naar case overzicht

Steinhauer – Maatwerk Magento 2 webshop

80 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van verlichtings-armaturen

Steinhauer ontwerpt en ontwikkelt al ruim tachtig jaar verlichtings-armaturen. Steinhauer had een bestaande Magento 1 webshop en wilde graag overstappen naar Magento 2. Met een bouw van een mooie nieuwe maatwerk webshop hebben we aan deze vraag kunnen voldoen. De site is bereikbaar in het Nederlands, Engels en Duits en heeft verschillende koppelingen en modules.

Bezoek webshop

Van Magento 1 naar Magento 2

Steinhauer wilde graag de overstap maken van Magento 1 naar Magento 2. Helaas is dit niet zo makkelijk als het uitvoeren van een update. Omdat Magento een volledig nieuwe broncode heeft ontwikkeld moet er in dit geval altijd een nieuwe webshop gebouwd worden. Een mooi moment om ook andere wensen en verbeteringen door te voeren!

Extra functionaliteiten voor dealers van Steinhauer

Dealers zijn belangrijk voor Steinhauer. Om met de webshop niet in het vaarwater te komen van de dealers, zijn er aan de webshop verschillende opties toegevoegd om het voor de dealer interessant te maken. Zo is er een dealer locator geïmplementeerd die alle verkooppunten van Steinhauer inzichtelijk maakt. De dealers zelf kunnen vanuit hun account een csv bestand downloaden met alle beschikbare productinformatie van de shop (denk aan producent, voorraden etc.). De b2b module zorgt er bovendien voor dat dealers elk hun eigen inkoopprijzen in de webshop hebben.

Servicepoints

Verder kiezen consumenten bij het plaatsen van een bestelling voor een servicepoint in de buurt, waar ze naartoe kunnen als ze vragen of klachten hebben. De dichtstbijzijnde servicepoints worden getoond op basis van het ingevulde afleveradres. Er zijn ook specifieke pagina’s gemaakt voor de dealers, de zogenoemde dealerdashboards. Wanneer een klant op een van deze pagina’s komt, wordt er een cookie geplaatst die onthoudt vanaf welk dealerdashboard de bestelling is geplaatst. In dat geval zal het servicepoint getoond worden op basis van het dealerdashboard dat de klant bezocht heeft.

Een tijdloos design

Het design van Steinhauer is authentiek en tijdloos. Het gebruik van rustige, neutrale grijstinten zorgt ervoor dat foto’s en producten het podium krijgen dat ze verdienen. Hierdoor springen producten en belangrijke call to action knoppen er écht uit. Dit leidt vervolgens voor meer conversie. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat een webshop converteert en het design speelt daarin een hele belangrijke rol.

Doorontwikkelen

De bouw van de webshop voor Steinhauer is de start van een mooie samenwerking voor de toekomst. Er staan dit jaar dan ook weer mooie ontwikkelingen op de planning die we voor Steinhauer door mogen voeren.