Terug naar case overzicht

Hobrand – Maatwerk Magento 2 multistore

Hoogwaardige brandweermaterialen, reddingsmaterialen en veiligheidsmaterialen aan B2B klanten zoals de brandweer, overheidsinstanties en industriële klanten

Een multistore met alles onder één dak

Hobrand is een leverancier van hoogwaardige brandweermaterialen, reddingsmaterialen en veiligheidsmaterialen aan B2B klanten zoals de brandweer, overheidsinstanties en industriële klanten. Ze bezaten een Magento 1 webshop en verschillende losse webshops in Mijnwebwinkel. Hobrand heeft ons gevraagd om de Magento 1 webshop en de losse webshops onder één dak te brengen in een Magento2 omgeving. Dutchwebdesign is aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een multistore met maatwerk design, modules die zijn ontwikkeld door Dutchwebdesign en maatwerk modules die speciaal ontwikkeld zijn voor Hobrand. Hobrand is een goede sparringpartner wat zorgde voor een fijne samenwerking op elk niveau. We hebben een mooi platform neergezet dat een goede basis biedt voor eventuele uitbreidingen in de toekomst, waardoor ze er nog lang van kunnen profiteren.

Bezoek webshop

Een gebruiksvriendelijk design

Een webshop moet gebruiksvriendelijk zijn en design speelt daarin een belangrijke rol. Tijdens het bouwen van een webshop is hier dan ook altijd veel aandacht voor. De webshop van Hobrand heeft een automatische verdeling in categoriepagina’s met verschillende layouts, wat zorgt voor een duidelijke structuur. De categorieën zijn opgesplitst in brandweermaterialen, persoonlijke uitrusting en werkplaatsinrichting, die elk weer onderverdeeld zijn in subcategorieën. De subcategorieën worden weergegeven in visuele blokken, wat het voor de klant gemakkelijk maakt om naar de gewenste categorie pagina of producten te navigeren.

Website migratie zonder autoriteitverlies

De nieuwe webshop zou de oude webshop helemaal gaan vervangen. Het zou natuurlijk zonde zijn als Hobrand de autoriteit en de rankings in Google van hun oude website zou verliezen. Om dit te voorkomen zijn onze online marketeers aan de slag gegaan met een redirectplan om de webshop zorgvuldig te migreren en de autoriteit mee te nemen. Het redirectplan vertelt Google welke oude links gekoppeld worden aan links van de nieuwe site. Op die manier wordt niet alleen de autoriteit van je oude website meegenomen, het voorkomt ook dat bezoekers op foutieve pagina’s uitkomen.

Een webshop met oog op de toekomst

Met een multistore heb je alles onder één dak. In het geval van Hobrand betekende dit, geen losse webshops meer, maar alles vanuit één Magento 2 omgeving. De Nederlandse website is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. In samenwerking met Vurbis is een Punch-out/OCI koppeling geïmplementeerd. In de toekomst wordt er nog nagedacht over een koppeling met het ERP systeem. Ook kan Hobrand in de toekomst uitbreiden naar bijvoorbeeld Hobrand.be, die beschikbaar zal zijn in het Nederlands, Engels en Frans. De nieuwe plannen liggen al op tafel!