Terug naar blog overzicht

Wat is Magento 2?

Artikel delen:


De basis van Magento 2

Magento 2 is één van de grootste open-source E-commerce platformen ter wereld. Hierin kunnen professionele webshops (op maat) gebouwd en beheerd worden. In Magento 2 kunnen zowel B2B als B2C webshops gemaakt worden. Het is zeer eenvoudig, veelzijdig en snel te gebruiken. In deze blog zullen we toelichten hoe Magento 2 werkt, waarom Magento 2 een goede keuze is als platform, waar een goede webshop aan moet voldoen en wat voor kostenplaatje er gekoppeld zit aan een Magento 2 webshop.

Hoe werkt Magento 2

Magento 2 is een open source CMS systeem. CMS staat voor Content Management systeem, waarmee de webshop te beheren is. Open Source betekent dat de broncodes van het systeem voor iedereen openbaar zijn. Hierdoor kan iedereen Magento functionaliteiten ontwikkelen en kan een Magento webshop helemaal op jouw wensen worden afgestemd. Dit betekent dat je nieuwe functionaliteiten kunt toevoegen (ook van derde partijen) en kan aanpassen naar je eigen wensen.

Omdat iedereen functionaliteiten kan ontwikkelen zijn er talloze mogelijkheden voor Magento 2. Ben je nieuwsgierig naar de diverse functionaliteiten? Neem eens een kijkje bij Magento functies hierin lichten we enkele mogelijkheden verder toe.

Daarnaast is Magento 2 een gebruiksvriendelijke omgeving om een webshop te beheren. Je kan in een dashboard makkelijk grafieken inzien over het aantal bestellingen, producten toevoegen, content bewerken, modules gebruiken en de orders verwerken.

Waarom Magento 2?

 • Er zijn vele voordelen te noemen waarom je voor een Magento 2 webshop moet kiezen. Hieronder sommen we er een aantal op:
 • Gebruiksvriendelijke backend: Door de gebruiksvriendelijke backend kan iedereen eenvoudig zijn eigen webshop beheren
 • Veiligheid: Er worden door Magento regelmatig updates en patches uitgebracht die de veiligheid van de webshop waarborgen
 • Verkopen over de grens: Binnen Magento is het mogelijk om meerdere talen en valuta’s in te stellen.
 • Beheren van meerdere webshops: Magento biedt de mogelijkheid voor multi stores. Hierdoor zijn meerdere shops eenvoudig te beheren via één back-end
 • Klantdashboard: Hierin kun je eenvoudig relevante informatie vanuit je shop bekijken zoals het aantal orders of de omzet
 • Koppelingen met verschillende systemen zoals bijvoorbeeld Unit4, Exact online of Channable.
 • Conversie en zoekmachine optimalisaties: In Magento zijn standaard opties terug te vinden die geïntegreerd zijn met oog op zoekmachine optimalisatie, zoals het implementeren van zoekmachine vriendelijke URL’S en het beheren van robots.txt

Dit zijn nog maar enkele van de vele voordelen die een Magento 2 webshop biedt. Ben je benieuwd naar de rest van voordelen? Maak dan snel een afspraak met één van onze specialisten, zij kunnen je meer vertellen over de voordelen van een Magento webshop.

Waar moet een goede webshop aan voldoen?

Het opzetten van een goede webwinkel begint met het opstellen van een strategie. Denk hierbij aan vragen zoals: Welke e-commerce doelstellingen zijn er bepaald, wat voor assortiment wil je verkopen in je webshop, welke online concurrentie is er actief, en wat is mijn prijsstrategie. Daarnaast zijn de volgende punten ook van belang:

 • Via Dutchwebdesign heb je de mogelijkheid om je webshop te hosten bij een hosting partij die gespecialiseerd is in Magento 2. Het is ook mogelijk je webshop onder te brengen bij een externe partij.
 • Bepaal aan de hand van je wensen welke functionaliteiten er benodigd zijn voor jouw webshop.
 • Laat een gebruiksvriendelijk design maken. Samen met een designer kunnen jouw wensen tot een gebruiksvriendelijk webdesign gemaakt worden.
 • Vermeld duidelijk de productinformatie. Omdat de klant op afstand een product koopt, is het van groot belang dat je duidelijke afbeeldingen en een zo goed mogelijke omschrijving van het product op je webshop vermeld. Op deze manier voorzie je de klant van de juiste informatie en kun je het retouraantal beperken.
 • Wees transparant in verzendkosten en levertijd. Op deze manier weet een klant wat hij kan verwachten van de webshop. Binnen Magento is het o.a. mogelijk om verzendkosten te berekenen op basis van land, bedrag of klantgroep. Daarnaast kan de webshop gekoppeld worden met verschillende vervoerders zoals PostNL en DHL waardoor de tracking informatie van de levering ook beschikbaar is voor ingelogde klanten binnen Magento.
 • Zorg ervoor dat bezoekers veilig kunnen betalen. Binnen Magento is het mogelijk om modules van bekende betaalproviders zoals Mollie en Buckaroo te koppelen. Daarnaast zorgt het SSL certificaat voor een beveiligde verwerking van de betaalgegevens.
 • Werk aan je online vindbaarheid en zichtbaarheid. Hier kan ons online marketingteam je in adviseren en ondersteunen.
 • Blijf up to date. Om ervoor te zorgen dat de webshop goed blijft werken en beveiligd is, is het belangrijk om je Magento versie en modules up to date te houden.