Terug naar case overzicht

Locker.nl – Magento 2 webshop

Gespecialiseerd in de verkoop van garderobekastenen lockerkasten en alle toebehorende accessoires

Locker.nl is een Magento 2 webshop die lockers, garderobekasten, kluizen en meer verkoopt. De fijne samenwerking met Locker gaat al ver terug. Sinds Locker 3 jaar geleden de Magento 2 webshop bij ons heeft laten bouwen, is er sprake geweest van een continue doorontwikkeling met een combinatie van support, projectleiding en online marketing. We hebben regelmatig meetings met Locker gehad (soms onder het genot van een worstenbroodje) om plannen door te spreken.

Bezoek webshop

Uitbreidmogelijkheden met een multistore

Locker is begonnen als alleenstaande shop en heeft later binnen dezelfde Magento installatie uitgebreid naar een multistore met een andere webshop. Deze webshop is gebouwd op basis van Locker.nl. Er is wel gebruik gemaakt van andere kleuren en een ander assortiment. Het grote voordeel van de multistore is dat beide webshops beheerd kunnen worden vanuit één overzichtelijke omgeving.

Voor ieder wat wils met configureerbare producten

Locker verkoopt lockerkasten in allerlei soorten en maten. Dat vraagt natuurlijk om een design waarin mensen hun lockerkast geheel naar wens samen kunnen stellen. De producten van Locker zijn daarom configurabel. Niet alleen de kleur van de deurtjes en de kast kan gekozen worden, maar ook bijvoorbeeld de sluiting. Websitebezoekers hebben verder de keuze uit bijvoorbeeld een stofkap, pootframe of onderzetbank. Zo biedt Locker.nl voor ieder wat wils!

Cart to quote module

Cart2Quote is dé Magento module voor het aanvragen van offertes. In het geval van Locker.nl kon deze module niet ontbreken. De Cart2Quote module geeft websitebezoekers de mogelijkheid om een offerte aan te vragen, die vervolgens vanuit de back-end van de webshop beheert kan worden. Dat is in het geval van Locker.nl natuurlijk interessant voor grote aanvragen en B2B klanten die interesse hebben in de producten.

Verbetering in organische vindbaarheid

Ons online marketing team is over de jaren heen druk bezig geweest met het verbeteren van de organische vindbaarheid van Locker.nl en we blijven nog steeds optimaliseren. We hebben al verschillende SEO teksten geschreven en zijn bezig met het bouwen van een linkbuilding netwerk voor Locker.nl. Uit een van onze zoekwoordenonderzoeken bleek verder dat veel gebruikers op Google zoeken naar lockerkasten in een specifieke kleur. Locker.nl kwam echter niet in deze zoekresultaten naar boven. Door het opzetten van landingspagina’s met lockerkasten in een specifieke kleur zijn de rankings flink verbeterd en is Locker.nl voor meerdere kleuren gestegen naar de top 10 van Google.

Dutchwebdesign fan van Locker.nl

Ook bij Dutchwebdesign zijn we groot fan van de kluisjes van Locker.nl. Op ons kantoor hebben we een grote lockerkast staan waar alle DWD’ers tijdens werktijd hun lunch, waardevolle spullen of overige zaken in op kunnen bergen.