Een gedegen aanpak op maat

Er is niet 1 werkwijze die optimaal aansluit bij ieder project. Om deze reden kennen we binnen Dutchwebdesign 2 project methodieken. Namelijk waterval en SCRUM, we geven u graag meer informatie over deze methodieken. Zo kunt u bepalen of dit een werkwijze is die ook bij uw organisatie goed aansluit.

 

Scrum

Snel, flexibel en veel betrokkenheid van u als opdrachtgever. SCRUM is de perfecte methode bij een groot deel van de projecten die Dutchwebdesign realiseert.

 

 

scr039

 

 
 

Snel resultaat en flexibel

Samen sprinten

Belangrijk bij SCRUM is dat er veel overleg is tussen u als klant en het team. Het complete team is bij deze meetings aanwezig. Samen wordt bepaald welke onderdelen eerst klaar moeten. Omdat u direct betrokken bent bij de ontwikkeling is het mogelijk snel bij te sturen of wijzigingen door te laten voeren. Op deze manier wordt onnodig werk voorkomen wat gunstig is voor uw budget en de doorlooptijd van het project.

 

Snel tastbaar en bruikbaar

Het doel is om iedere sprint (van bijv. 2 weken) een werkend onderdeel op te leveren dat wellicht direct live ingezet kan worden. Op deze manier is voor u direct goed te zien hoe de verschillende onderdelen samen komen tot een werkend geheel. Ideaal om te bepalen of de werking volledig naar wens is of toch nog kleine aanpassingen nodig heeft. Afhankelijk van de fase waarin het project zit kan het ook betekenen dat er iedere 2 weken nieuwe functionaliteit compleet opgeleverd wordt.

 

De voordelen van SCRUM

De voordelen van SCRUM zijn groot:

  • Verhoogt de effectiviteit van het team.
  • Biedt een optimale Return On Investment (ROI).
  • Iedere 2-4 weken is er sprake van een oplevering van een stuk werkende software.
  • Biedt duidelijk inzicht in de voortgang van het project/software development.
  • Zorgt dat u dat krijgt wat u nodig heeft en wilt hebben.

 

Wilt u meer weten over deze projectaanpak? Neem hiervoor dan contact met ons op

 
 

Watervalmethode

Een uitstekende projectmethodiek voor projecten waarvan de exacte specificaties helder zijn en waarvan verwacht wordt dat er weinig afwijkingen in deze specificaties zullen plaatsvinden.

 

 

scr038

 

Een kraakheldere planning

Wat is waterval?

De waterval kent een aantal vaste project onderdelen. Namelijk de onderdelen Zoekwoorden analyse, interactie ontwerp, grafisch ontwerp, front-end realisatie, back-end, content en oplevering. Deze onderdelen zijn uitstekend te plannen en hierdoor is ook altijd een duidelijke planning voor het complete project af te geven inclusief een gerichte eind datum.

 

Voor u als opdrachtgever

Belangrijk voor u is dat iedere projectstap een besluitmoment kent. Het is belangrijk voldoende aandacht te geven aan dit punt. Dit kan namelijk betekenen dat u op een later moment terug moet komen op uw beslissing en er een aantal stappen terug in het project moet worden gegaan met alle gevolgen van dien. Deze manier van werken geeft u echter wel veel houvast over de momenten waarop wat van u of uw organisatie verwacht wordt.

 
 

De voordelen van waterval

De voordelen van waterval zetten we graag voor u op een rij:

  • Duidelijke planning
  • Einddatum gericht aan te geven
  • Duidelijk afgebakende fases binnen het project
  • Duidelijk omschreven deliverables
  • Duidelijk wanneer welke informatie van u nodig is

 

Wilt u meer weten over de waterval projectmethode? Neem dan hiervoor contact met ons op.

 
 
 
 

Bent u nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op voor een offerte, vrijblijvende intake gesprek of een kop koffie!


Please leave this field empty.