Surplus – Maatwerk WordPress website

Welzijn, zorg en wonen in West-Brabant.

Terug naar overzicht

De juiste zorginformatie met een gebruiksvriendelijk ontwerp

Surplus is een bekende naam in West-Brabant. Ze hebben een uitgebreid aanbod op het gebied van woonzorg, thuiszorg, behandeling en welzijn. Na de fusering met twee andere zorglocaties gaf Surplus aan toe te zijn aan een nieuwe website. Dat klonk voor ons als een mooi project met de nodige uitdaging in structuur!

BEZOEK DE WEBSITE
Surplus – Maatwerk WordPress website

Onderzoeksfase en sitestructuur 

Om de verschillende doelgroepen van de juiste informatie te voorzien is het heel belangrijk om een juiste informatiestructuur op te zetten. Het project van Surplus is daarom begonnen met een onderzoeksfase. Hierin hebben we onderzoek gedaan naar de meest bezochte pagina’s, de belangrijke en meest interessante zoekwoorden waarop gezocht wordt in Google en de doelgroep in kaart gebracht door middel van persona’s. Het is namelijk belangrijk dat de website wordt ingericht vanuit de vraag van de klant. Uiteindelijk hebben we met al deze informatie de nieuwe sitestructuur bepaald en opgezet, waarna we aan de slag konden met het design en de bouwfase.

Surplus – Maatwerk WordPress website

Een overzichtelijke en persoonlijke website

Vanuit het ontwerp is er een frisse, moderne maatwerk website tot stand gekomen. Op de website zijn alle locaties van Surplus te vinden. Deze worden in de huisstijl van Surplus getoond in een Google Maps kaart. Verder zijn er per locatie verschillende elementen gekoppeld, waaronder gemeenten, diensten en een fotogalerij. Zo is er bij iedere locatie de mogelijkheid om de bezoeker van uitgebreide informatie te voorzien.

 

Het was een wens van Surplus om de contactmogelijkheden voor de bezoeker laagdrempelig en persoonlijk te maken. Om deze reden hebben we een chatfunctie geïmplementeerd. Er is ook nog overwogen om een chatbot te implementeren, maar omdat persoonlijk contact erg belangrijk is voor Surplus hebben we dit afgeraden. De reacties op de chatfunctie zijn tot nu toe al erg positief!

Vier websites migreren naar één

Online marketing was een belangrijk onderdeel van dit project. Het ging namelijk om vier websites die samengevoegd moesten worden. Het was een grote klus om de redirects goed uit te werken, zodat de vindbaarheid en autoriteit van de domeinen niet verloren zou gaan. Om een voorbeeld te noemen; dezelfde informatie was op meerdere url’s van verschillende domeinen te vinden. Deze url’s moeten automatisch doorgelinkt worden naar de juiste nieuwe url waar de informatie op is samengekomen. Dit betekende een enorme opschoning aan dubbele content, waardoor de website beheersbaarder en eenvoudiger is geworden voor de gebruikers. Tevens hebben onze online marketeers gewerkt aan het opzetten van de goede sitestructuur en SEO-optimalisatie.

Livegang en doorontwikkeling

Op 2 januari 2020 begon het nieuwe jaar van Surplus en van ons goed met een succesvolle livegang! Samen met Surplus werken we nog steeds aan een uitbreiding van de functionaliteiten en toevoeging van verschillende elementen om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. 

Surplus – Maatwerk WordPress website

Dutchwebdesign heeft in het hele proces altijd met ons meegedacht naar oplossingen/functionaliteiten die het beste passen bij onze organisatie/wensen. De communicatietool werkt heel prettig.

WordPress

WordPress is het meest gebruikte Open Source CMS systeem. Wij werken er al sinds 2006 mee en zijn groot fan. Het is enorm gebruiksvriendelijk en inmiddels hebben we veel schitterende maatwerk projecten  (200+) ontwikkeld met WordPress, ook grote en complexe websites met een diepe navigatie structuur en specifieke veiligheidseisen.

Lees alles overWordPress

Ben je nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op voor een offerte, vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!

* Verplicht

* Verplicht

Of bel ons direct voor vragen
076-5323619