Nikhef

Onderzoek in deeltjes- en astrodeeltjesfysica

Terug naar overzicht

Elementaire wetenschap vanuit de Large Hadron Collider

Het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef doet onderzoek naar de interacties en structuur van de elementaire deeltjes en de krachten die er zijn op de kleinste schalen en met de hoogst haalbare energieën. Dat doet Nikhef door onderzoek te verrichten in deeltjesfysica en astrofysica. De organisatie bestaat uit zo’n 300 fysici, ingenieurs, technici en overige staf. De meest in het oog springende projecten zijn ATLAS, ALICE en LHCb in de Large Hadron Collider in Zwitserland. Daarnaast voert Nikhef andere projecten uit in Italië, Argentinië en ede Middellandse Zee.

BEZOEK DE WEBSITE
Nikhef
https://www.dutchwebdesign.nl/wp-content/themes/dwd17

Liquid design voor cross platform usability

De maatwerk website heeft, naast een design voor desktops en laptops, ook een design dat geschikt is voor tablets en mobiel gebruik.

In het geval van Nikhef gebruiken we liquid design: het ontwerp schaalt automatisch mee op alle resoluties. Dit maakt dat de bezoekers van de website niet gebonden zijn aan het gebruiken van enkel hun desktops maar dat zij ook gemakkelijk gebruik kunnen maken van de site op hun mobiele telefoons.

Nikhef

Een responsive website met back-end koppelingen

Dutchwebdesign is gevraagd om de publieke website te herontwikkelen. De voorgaande website was verouderd qua ontwerp, technologie, beheermogelijkheden en mobiele toegankelijkheid. De unieke organisatie van Nikhef maakte de opdracht voor Dutchwebdesign een functionele uitdaging. Want diverse informatiesystemen – zoals het systeem met de medewerkers en een oude verzameling nieuwsberichten – dienen te worden ontsloten via de nieuwe publieke website.

Een kleurrijke, sfeervolle en goed gestructureerde website

Nikhef werkte in het verleden met een kleurenpalet en een logo. In samenwerking Dutchwebdesign werd een nieuwe online identiteit ontworpen met een nieuwe versie van het kleurenpalet, aangevuld met wit en zwart: de tinten bij uitstek van het heelal. De materie en de antimaterie. De big bang en de donkere materie. Er is veel ruimte voor visuele presentatie omdat Nikhef met zulke indrukwekkende projecten bezig is. Daarom openen we gewoon fullscreen met een visual op de homepage. De website is rijk opgezet met vele crosslinks tussen projecten, medewerkers, nieuwsberichten, blogs en agenda items. En tot slot heeft team Nikhef uiteraard zelf hard meegewerkt aan het creëren van de juiste content. Al met al een website van formaat.

WordPress

WordPress is het meest gebruikte Open Source CMS systeem. Wij werken er al sinds 2006 mee en zijn groot fan. Het is enorm gebruiksvriendelijk en inmiddels hebben we veel schitterende maatwerk projecten  (200+) ontwikkeld met WordPress, ook grote en complexe websites met een diepe navigatie structuur en specifieke veiligheidseisen.

Lees alles overWordPress

Ben je nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op voor een offerte, vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!

* Verplicht

* Verplicht

Of bel ons direct voor vragen
076-5323619