INTO – Maatwerk Magento 2 B2B webshop

INTO laat het werken met hun Magento 2 B2B webshop

Terug naar overzicht

De Magento 2 B2B webshop helpt ondernemend Nederland werken.

INTO is de grootste leverancier op het gebied van telecommunicatie en de digitale werkomgeving voor ondernemend Nederland. Met hun assortiment aan smartphones met abonnementen tot aan diverse soorten headsets vroegen zij ons een nieuwe Magento 2 omgeving te ontwikkelen. Met deze leuke uitdaging is het team van Dutchwebdesign aan de slag gegaan.

BEZOEK DE WEBSITE
INTO – Maatwerk Magento 2 B2B webshop
https://www.dutchwebdesign.nl/wp-content/themes/dwd17

Telecom webshop voor zakelijk Nederland

De webshop van INTO is bedoeld voor de zakelijke markt. Om dit te waarborgen kun je alleen bestellen met een goedgekeurd account. Om klant te kunnen worden bij INTO kun je contact met hen opnemen en zij zorgen dan voor een bedrijfsaccount. De accounts worden aangemaakt en opgehaald door Magento vanuit de koppeling met AFAS. Meerdere personen binnen één bedrijf kunnen toegang hebben tot de webshop. Dit betekent dat er meerdere customers kunnen zijn onder één debiteurnummer. 

 

B2B webshop met koppelingen met AFAS en Onetrail

Naast klantgegevens wordt ook de stamdata van de artikelen uit AFAS opgehaald. Denk hierbij aan artikelnaam, marge en categorieën. Verder wordt AFAS gebruikt om de orders te verwerken. Daarnaast heeft webshop.into.nu ook een koppeling met Onetrail. Deze koppeling zorgt voor een aanvulling van productdata, zoals inkoopprijzen, afbeeldingen en specificaties. De data van zowel AFAS als Onetrail komt samen in een tussentabel waarin deze data wordt gebundeld. Hieruit rolt een complete lijst met productinformatie inclusief de juiste verkoopprijzen. De prijzen worden berekend aan de hand van de actuele inkoopprijs uit Onetrail en marges vanuit AFAS. De lijst met productinformatie wordt vervolgens naar Magento gestuurd.

 

INTO – Maatwerk Magento 2 B2B webshop

Handig offerte proces

De klant heeft, naast het direct plaatsen van een order, ook de mogelijkheid om een offerte aan te vragen als het bijvoorbeeld een grote order betreft. Op productniveau kan je artikelen toevoegen aan de offerte, waarbij je als klant bij het versturen nog een extra opmerking kunt plaatsen. De offerte aanvraag komt binnen in de back-end en bij een medewerker van INTO. Deze kan in de back-end worden gewijzigd, door bijvoorbeeld een specifieke prijs voor de klant te hanteren. De prijzen kunnen direct aangepast worden, waarna het aangepaste voorstel naar de klant wordt verstuurd. De klant kan deze vervolgens accepteren en direct via de webshop betalen en afronden. Super handige functionaliteit voor B2B! Klanten kunnen bij INTO ook hun favorieten producten opslaan, om hier later gemakkelijk naar terug te keren.

Betalen met depot

Om het voor een klant gemakkelijk te maken dat meerdere customers onder hetzelfde debiteurnummer orders kunnen afronden, kan er via AFAS een geldstorting (depot) geplaatst worden. Dit kunnen zowel opboekingen als afboekingen zijn. Het depot is als het ware gereserveerd geld van de klant. Het beschikbare depot wordt in de header getoond en kan dan als betaalmethode gekozen worden naast iDeal en betalen op rekening. Wanneer een customer een order plaats met depot, dan wordt het totale openstaande bedrag binnen hetzelfde debiteurnummer aangepast voor alle andere customers binnen het bedrijf. De depot geschiedenis kan zowel in de back-end als in het account van de customer worden bekeken.

 

Meer weten?

Benieuwd hoe INTO deze samenwerking heeft ervaren? Laat het ons weten en we brengen je in contact.

Magento 2

Een succesvolle Magento webshop begint bij het hebben van een goed opgebouwde en goed vindbare webshop met hierbij een goede online marketing. Alleen als alle onderdelen kloppen krijg je bezoekers die ook daadwerkelijk tot een aankoop over gaan. Dutchwebdesign is Magento 2 specialist.

Lees alles overMagento 2

Ben je nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op voor een offerte, vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!

* Verplicht

* Verplicht

Of bel ons direct voor vragen
076-5323619