(UX) Design

Uw webdesign vertaalt het gevoel van uw organisatie naar de online bezoeker. De eerste indruk wordt gegeven door uw website. Juist daarom is het belangrijk een website te ontwerpen die uw doelgroep aanspreekt en die goed bij u past. Samen met u ontwerpt en realiseert Dutchwebdesign uw nieuwe website.

User centered design

Het vakgebied van mens-computerinteractie is een specialisme. Cognitieve psychologie, ergonomie, interaction design, alles komt hier bij elkaar. Het ontwerpen voor online interactie gaat altijd met webstandaarden en navigatiepatronen die het de bezoeker vertrouwd maken op een website. Binnen die standaarden spelen wij met het design. Soms breken we expres de regels. Maar meestal niet. Gebruiksvriendelijkheid is namelijk een groot goed in de online wereld.

Interaction design

Door middel van een doelgroepanalyse die wij samen met u doen krijgen wij een beeld van de taken en scenario’s die gebruikers op de website uit gaan voeren (/of uitvoeren bij het redesign van een bestaande website). Wij sparren over daadwerkelijke gebruikers en persona’s – fictieve gebruikers. En met die informatie gaan we ontwerpen. In het geval van een website of applicatie gaat dit vaak op basis van een lo-fi raamwerk waarin alle interactie ontworpen wordt zonder stijl: wireframes.

Visual design en UI design

Bij actiematige websites of themawebsites starten we direct met een visueel concept zonder wireframes te gebruiken. Bij een applicatie of uitgebreide website ronden we eerst een hele set wireframes af. Elke website is anders, en ieder project vergt een ontwerpaanpak op maat. Een terugkerend onderdeel is altijd de visualisatie. Hierin wordt het volledige product gedetailleerd ontworpen. In kleur, in stijl, in sfeer.

Responsive design

Dutchwebdesign is expert in het realiseren van responsive design. Wij kijken hierbij naar reële gebruikersstatistieken en doen geen aannames op basis van een enkele user. We ontworpen exact wat de markt en dus uw bezoeker nodig heeft.