Wat is Akeneo?

Zoek jij een manier om je productdata voor je Magento webshop in één centrale omgeving te beheren? Dan is een PIM (product informatie management) systeem voor jou de uitkomst. Akeneo PIM is een groot open-source systeem. Met Akeneo is het mogelijk om al je productgegevens in één centraal systeem op te slaan en te beheren. Dutchwebdesign helpt je graag met het koppelen van Akeneo aan jouw Magento 2 webshop.

Voordelen van een Akeneo koppeling

 • Beheer alle productinformatie vanuit één platform
 • Productdata structureren op o.a. type, kleur, beschrijving etc.
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Importeren en exporteren van productdata
 • Minder handelingen, maar één keer alle productdata invoeren
 • Kostenbesparend voor je product managers
 • Geschikt voor webshops met meerdere talen, voor een goed overzicht en prettige invoer van productinformatie in andere talen
 • Duidelijk overzicht van de informatie die is ingevuld door de ‘completeness tool’
 • Geautomatiseerde synchronisatie waardoor je productinformatie altijd up-to-date is
 • Klanten kunnen gepersonaliseerde productdata ontvangen

Slimme software voor jouw productbeheer

Akeneo zorgt dus voor één centraal punt voor alle productdata binnen jouw organisatie. Een ERP omgeving is vaak minder flexibel waardoor de productinformatie niet op één plek staat opgeslagen binnen het bedrijf of het niet goed te integreren is met andere systemen. Akeneo zorgt ervoor dat de productgerelateerde informatie vanuit één systeem geregeld wordt. Om het vervolgens te gebruiken in de communicatie met andere systemen, partners, leveranciers en klanten.

DWD Magento 2 – Akeneo connector

Er is een standaard koppeling op de markt voor Akeneo en Magento 2. De manier hoe deze is opgebouwd en op basis van welke techniek de data synchronisatie gedaan wordt sluit niet aan bij hoe Dutchwebdesign vindt dat een goede connector ontwikkeld moet worden. Om deze reden hebben we besloten om een eigen Akeneo – Magento 2 koppeling te ontwikkelen die de informatie realtime synchroniseert en een fout signalering geeft waar nodig. Met de koppeling zijn we in staat om een hogere mate van complexiteit van Akeneo inrichting automatisch te koppelen met Magento 2, iets wat met de standaard koppeling niet mogelijk is.

Voor wie is dit product informatie management systeem geschikt?

Een PIM is geschikt voor klanten die één centrale plaats voor productinformatie nodig hebben en deze informatie naar verschillende platformen / locaties willen kunnen versturen. Er blijft consistentie in de informatie, er hoeft geen dubbel werk gedaan te worden en product managers hebben maar één nodig systeem om mee te werken.

Onze professionals staan voor je klaar

Benieuwd naar hoe samenwerken met ons eruit ziet? Neem dan contact met ons op, al 300+ tevreden klanten gingen je voor!  Stel ons je vraag


  * Verplicht in te vullen