Wat is AFAS?

AFAS is een ERP systeem (een financieel pakket) waarmee wij Magento webshops koppelen voor logistieke doeleinden. AFAS is een softwarepakket waarmee je administratieve processen in je bedrijf automatiseert. Zo geeft AFAS software inzicht in zaken, zoals je productie, relatie- en voorraadbeheer, urenregistratie en beschikt over een CRM systeem.

Voordelen van een AFAS software koppeling

  • Efficiënt; handmatig werk wordt geautomatiseerd
  • Leidend en overzichtelijk in de financiële informatie van je bedrijf
  • Geschikt voor het verwerken van klantgegevens, productinformatie, orders en facturering
  • Mogelijk om klantspecifieke assortimenten of informatie te tonen in je Magento webshop

DWD Magento 2 – AFAS software koppeling

Dutchwebdesign heeft een eigen koppeling tussen Magento 2 en AFAS software gebouwd. De koppeling zorgt voor een wisselwerking tussen Magento en AFAS. Wat betekent dat er data vanuit AFAS software verzonden wordt naar jouw Magento webshop, zodat de webshop weet welke producten en bijbehorende data er getoond moeten worden. Wanneer er in de webshop een bestelling geplaatst wordt, dan stuurt Magento via de koppeling deze informatie weer naar AFAS. Zo worden alle verkopen direct gesynchroniseerd met je boekhouding. Vervolgens kan jouw bedrijf deze bestellen in AFAS software verwerken.

AFAS software koppelen met een PIM systeem

Wil je de productdata in jouw AFAS ERP systeem verder uitbreiden? Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van productfoto’s en productspecificaties. Dan kan een koppeling met bijvoorbeeld een PIM (product informatie management) interessant zijn voor jouw bedrijf. Akeneo is een PIM systeem wat hier zeer geschikt voor is.