Heb jij processen rondom jouw Magento 2 platform die teveel tijd in beslag nemen? En ben je uren kwijt met je boekhouding en het verwerken van orders? Dan heb je een koppeling met je ERP systeem nodig. AFAS software is een boekhoud- en ERP systeem en geeft inzicht in de financiën, bedrijfsvoering en resultaten van jouw e-commerce platform. Met AFAS software automatiseer je handmatige processen en stroomlijn je de informatie- en orderflow binnen je organisatie. Met een koppeling tussen Magento 2 en AFAS software heb je de mogelijkheid om deze systemen te integreren en te synchroniseren. Zo beheer je op efficiënte wijze je online verkoop en boekhouding en heb je inzicht in je productie-, relatie- en voorraadbeheer en urenregistratie. 

Voordelen van een AFAS software koppeling

Wil je tijd en moeite besparen en fouten voorkomen die kunnen ontstaan door de handmatige invoer van gegevens? Dan weet je met een koppeling tussen Magento en AFAS software dat je goed zit. Een koppeling tussen AFAS software en jouw Magento 2 platform biedt veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de automatische overdracht van verkoopgegevens, real-time synchronisatie van voorraad en prijzen en een eenvoudig overzicht van je financiële gegevens. Bovendien biedt een koppeling ook de mogelijkheid om betalingen en bestellingen in real-time te verwerken, waardoor je de klanttevredenheid verhoogt en de kans op mislukte verkooptransacties verminderd. Kortom, met een koppeling tussen Magento 2 en AFAS software wordt het beheren van je online platform en boekhouding vereenvoudigd en efficiënter, wat leidt tot verbeteringen in nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en tijdsbesparing.

 • Efficiënt; handmatig werk wordt geautomatiseerd
 • Leidend en overzichtelijk in de financiële informatie van je bedrijf
 • Geschikt voor het verwerken van klantgegevens, productinformatie, orders en facturering
 • Mogelijk om klant specifieke assortimenten of informatie te tonen in je Magento webshop

Magento 2 – AFAS software koppeling

De vraagstukken die Dutchwebddesign voor het koppelen tussen Magento 2 en achterliggende ERP systemen oplost zijn veelal geen standaard vraagstukken. Standaard koppelingen zijn om die reden ook niet voldoende flexibel om de vragen op de juiste manier in te kunnen vullen. Performance is een ander belangrijk punt bij een koppeling. Zeker als het veel product/prijs en klantdata betreft dan is de snelheid van verwerking essentieel. Direct op Magento 2 koppelen is met dit in het achterhoofd niet de meest effectieve oplossing.

Om deze reden hebben wij de DWD Connector ontwikkeld. Vanuit onze DWD connector zorgen wij voor een wisselwerking tussen Magento 2 en AFAS software. Wat betekent dat data vanuit AFAS software via deze DWD connector wordt verzonden naar Magento 2. Zo weet jouw platform welke producten en bijbehorende data getoond moet worden en aan wie. Dat betekent dat je bijvoorbeeld in staat bent om klant specifieke assortimenten, prijzen en informatie te tonen aan bezoekers. Wanneer bezoekers vervolgens een bestelling plaatsen, dan stuurt Magento 2 via de DWD Connector deze data weer naar AFAS software. Op deze manier worden alle verkopen direct met je boekhouding gesynchroniseerd en kunnen de bestellingen worden verwerkt in AFAS software. Onderstaand een visuele weergave van hoe het DWD ecosysteem jouw organisatie effectief kan laten werken.

Functionaliteit van de Magento 2 – AFAS software koppeling

Je wilt natuurlijk weten wat de functionaliteiten binnen deze koppeling zijn. Deze zijn onderstaand te vinden. Naast deze standaard mogelijkheden zijn alle variaties die je kunt bedenken mogelijk.

 1. Producten
  • Inladen product assortiment als simpele producten
  • Optioneel: productseries/configureerbare producten geautomatiseerd aanmaken
  • Optioneel: product informatie aanvullen met informatie uit een PIM systeem
 2. Prijzen
  • Enkele prijslijst
  • Optioneel: extra prijs/marge berekening voor importeren prijzen in Magento 2
  • Optioneel: prijslijst per debiteur
  • Optioneel: Kortingsgroepen per categorie/product per debiteur
  • Optioneel: Combinatie van netto prijzen per debiteur + kortingsgroepen per categorie/product
 3. Voorraad
  • Standaard voorraad update aan de hand van een waarde in AFAS
  • Optioneel: voorraad fysiek aanwezig en voorraad onderweg beide inladen
 4. Debiteuren
  • Inladen beschikbare debiteuren vanuit AFAS software
  • Optioneel: updaten AFAS software debiteur informatie op basis van een update binnen het Magento 2 klantportal
 5. Orders
  • Versturen van orders naar AFAS Software

AFAS software koppelen met een PIM systeem

Wil je de productdata in jouw AFAS ERP systeem verder uitbreiden? Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van productfoto’s en productspecificaties. Dan kan een koppeling met bijvoorbeeld een PIM (product informatie management) interessant zijn voor jouw bedrijf. Akeneo is een PIM systeem wat hier zeer geschikt voor is.

Onze professionals staan voor je klaar

Benieuwd naar hoe samenwerken met ons eruit ziet? Neem dan contact met ons op, al 300+ tevreden klanten gingen je voor!  Stel ons je vraag


  * Verplicht in te vullen