WSB case magento 2
Terug naar case overzicht

WSB – Maatwerk Magento 2 omgeving

WSB Finishing Equipment informeert, levert en ondersteund professionals met o.a. oppervlaktebehandeling, lijm- en verfspuitpistolen.

Toekomstgericht Magento 2 platform

Met het oog op de toekomst heeft WSB ons gevraagd een Magento 2 omgeving te ontwikkelen, waarin uitgebreide informatie over verschillende producten te vinden is. Professionele gebruikers van schuur- en verfapparatuur uit de bouw, industrie en automotive branche kunnen hier productdata bekijken, zoals gebruiksaanwijzingen en video’s.

Bezoek webshop
WSB magento 2 omgeving - case

Magento platform voor Finishing Equipment

De producten in de Magento omgeving van WSB zijn voorzien van uitgebreide productinformatie inclusief video’s en pdf files, zoals gebruiksaanwijzingen. De producten zijn onder andere te filteren op verschillende branches, merken en toepassingen, zoals schuren, polijsten en spuiten. Wanneer je interesse hebt in een bepaald product, kun je via het formulier op de productdetailpagina meer informatie aanvragen. Het formulier inclusief artikelnummer en producttitel worden naar WSB en de aanvrager gestuurd. Verder is het mogelijk om je via de website aan te melden voor trainingen en evenementen.

WSB case door dutchwebdesign

Mijn WSB voor jouw gemak

Binnen WSB kun je een bedrijfsaccount aanmaken. WSB zal het account moeten goedkeuren, zodat niet Jan en alleman in het B2B platform gebruik kan maken van de services. 

Wat zijn de voordelen van Mijn WSB?

  • Je kunt je gekochte producten registreren voor garantie
  • Je kunt een ophaalverzoek plaatsen voor bijvoorbeeld een service beurt
  • Meerdere contactpersonen binnen één bedrijf hebben toegang en kunnen acties uitvoeren
  • Voor WSB is er een duidelijk verschil te zien tussen dealers en eindgebruikers

De ophaalservice

Is je product defect of heeft deze een service beurt nodig? Geen probleem, want deze kan bij WSB aangemeld worden voor onderhoud. Het afhalen wordt verzorgd door GLS of de logistieke afdeling van WSB. Hiervoor hebben we een koppeling gelegd tussen Magento en GLS. Zodra het ophaalverzoek is ingediend, ontvangt de klant hiervan een Track & Trace code. Deze code is ook te vinden in het Mijn WSB account. Als een apparaat te zwaar is voor de GLS standaarden, dan wordt het ophaalverzoek naar de logistieke afdeling van WSB gestuurd. De velden die hiervoor ingevuld dienen te worden zijn dan ook afwijkend.

SEO optimalisatie

Om meer vindbaarheid en zichtbaarheid te creëren, is ons online marketing team aan de slag gegaan met verschillende actiepunten om dit te realiseren. Zo is de website voorzien van de juiste SEO technieken om Google te voorzien van de juiste informatie en sturing te geven binnen de website. Ook hebben we ons op de Franstalige relaties van WSB gericht, die zijn gevestigd in België. Om zowel de Nederlandstalige als Franstalige website goed zichtbaar te maken voor Google is de site voorzien van een hreflang implementatie. Zodoende wordt de site ook beter in de Belgische zoekresultaten getoond. Verder is de module Amasty Layered Navigation geïmplementeerd, waardoor we verschillende filter pagina’s kunnen voorzien van bijpassende content. Normaliter kan Google een filterpagina namelijk niet goed herkennen. Waardoor je moeilijk op product en attribuut gerelateerde zoektermen gevonden wordt (bijv: verfspuit hogedruk). Op deze manier zijn de desbetreffende pagina’s ook door Google vindbaar.

Adverteren op Google Ads

Daarnaast zijn we met Google ads aan de slag gegaan. Zo houden we ons bezig met Display campagnes om WSB en haar merken meer onder de aandacht te brengen in zowel Nederland als België. Daarnaast worden diverse Search campagnes ingezet om professionals, die zoeken op WSB gerelateerde trefwoorden, campagnes te tonen en op deze manier kennis te laten maken met WSB en het assortiment.