Terug naar case overzicht

WKK – Maatwerk Magento webshop

kwalitatief hoogstaande oplossingen voor het bevestigen, aansluiten, isoleren, geleiden en beschermen van bekabeling of andere objecten

B2B Magento webshop

WKK is een leverancier van verschillende soorten bevestigingsmaterialen aan B2B klanten. Ze verkopen bijvoorbeeld kabelbinders, krimpkousen, wartels, kabelschoenen, adereindhulzen en bevestigingsclips. Dutchwebdesign heeft voor WKK een nieuwe webshop ontwikkeld, gericht op B2B klanten. Zo maken websitebezoekers bij het doen van een aankoop een account aan of loggen ze in, zit er een btw validatie in het aankoopproces en kunnen specifieke klanten betalen op rekening.

Bezoek webshop

Cart2Quote module en Navision koppeling

Het is niet alleen mogelijk om producten te bestellen, klanten van WKK kunnen dankzij onze Cart2Quote module ook offertes aanvragen. Extra handig wanneer het bijvoorbeeld gaat om grotere bestellingen. Klanten van WKK voegen hun producten toe aan de offerte en kunnen daarna nog een opmerking plaatsen. In samenwerking met Tinx-IT is er daarnaast een Navision koppeling gerealiseerd voor producten en klanten, inclusief klantspecifieke prijzen, orders en offerte aanvragen. Door deze koppeling worden de offertes gelijk doorgestuurd naar Navision.

Overzicht in een groot assortiment

WKK heeft een groot assortiment met producten die vaak in meerdere kleuren, lengtes en diktes geleverd kunnen worden. Om dit overzichtelijk te maken in de webshop, hebben we gebruik gemaakt van een mega menu waar alle productcategorieën overzichtelijk samen komen en een maatwerk oplossing op grouped products. Door deze slimme B2B bestelmogelijkheid worden alle opties getoond inclusief specificaties en voorraadstanden. Dit maakt het ook mogelijk om te filteren op diverse specificaties om uit het grote aanbod snel het gewenste product te kunnen selecteren. Gezien het grote aantal resultaten dat een menu item op kan leveren, wordt hier veel winst behaald op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Verder zijn er speciale landingspagina’s ontwikkeld met informatie en product suggesties.

Favoriete items bestellen

Websitebezoekers kunnen een favorietenlijst samenstellen met producten die worden verzameld in hun account. Over het algemeen is het in Magento mogelijk om favoriete artikelen aan een favorietenlijst toe te voegen, maar wanneer een klant het product bestelt, verdwijnt het artikel uit de lijst. In het geval van WKK hebben we ervoor gezorgd dat de items er altijd in blijven staan. En om het de klanten van WKK nóg makkelijker te maken is er een zoekfunctie toegevoegd waardoor ze eenvoudig en snel de juiste producten kunnen toevoegen aan hun favorietenlijst.

Overige features

De webshop van WKK bevat niet alleen overzicht- en productpagina’s. Aan de hand van een FAQ module hebben we verschillende FAQ gedeeltes op de site gerealiseerd, waar klanten van WKK informatie kunnen vinden over bijvoorbeeld het retourneren van producten, de levering en de betaalmogelijkheden. Informatie over het gebruik van de producten vinden klanten op de nieuws pagina die hier speciaal voor gebouwd is.

Doorontwikkelingen

Met een Engelse en Nederlandse shop waren we nog niet klaar voor WKK. We zijn namelijk nog druk bezig met verschillende doorontwikkelingen. Zo komt er een losse Magento omgeving voor WKK Duitsland en zullen we blijven doorontwikkelen naar nog meer talen en installaties in de webshop.