Terug naar case overzicht

Surplus – Maatwerk WordPress website

Welzijn, zorg en wonen in West-Brabant.

De juiste zorginformatie met een gebruiks­­vriendelijk ontwerp

Surplus is een bekende naam in West-Brabant. Ze hebben een uitgebreid aanbod op het gebied van woonzorg, thuiszorg, behandeling en welzijn. Na de fusering met twee andere zorglocaties gaf Surplus aan toe te zijn aan een nieuwe website. Dat klonk voor ons als een mooi project met de nodige uitdaging in structuur!

Bezoek website
Surplus Case

Onderzoeksfase en sitestructuur 

Om de verschillende doelgroepen van de juiste informatie te voorzien is het heel belangrijk om een juiste informatiestructuur op te zetten. Het project van Surplus is daarom begonnen met een onderzoeksfase. Hierin hebben we onderzoek gedaan naar de meest bezochte pagina’s, de belangrijke en meest interessante zoekwoorden waarop gezocht wordt in Google en de doelgroep in kaart gebracht door middel van persona’s. Het is namelijk belangrijk dat de website wordt ingericht vanuit de vraag van de klant. Uiteindelijk hebben we met al deze informatie de nieuwe sitestructuur bepaald en opgezet, waarna we aan de slag konden met het design en de bouwfase.

Vier websites migreren naar één

Online marketing was een belangrijk onderdeel van dit project. Het ging namelijk om vier websites die samengevoegd moesten worden. Het was een grote klus om de redirects goed uit te werken, zodat de vindbaarheid en autoriteit van de domeinen niet verloren zou gaan. Om een voorbeeld te noemen; dezelfde informatie was op meerdere url’s van verschillende domeinen te vinden. Deze url’s moeten automatisch doorgelinkt worden naar de juiste nieuwe url waar de informatie op is samengekomen. Dit betekende een enorme opschoning aan dubbele content, waardoor de website beheersbaarder en eenvoudiger is geworden voor de gebruikers. Tevens hebben onze online marketeers gewerkt aan het opzetten van de goede sitestructuur en SEO-optimalisatie.

Livegang en doorontwikkeling

Op 2 januari 2020 begon het nieuwe jaar van Surplus en van ons goed met een succesvolle livegang! Samen met Surplus werken we nog steeds aan een uitbreiding van de functionaliteiten en toevoeging van verschillende elementen om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. 

Dutchwebdesign heeft in het hele proces altijd met ons meegedacht naar oplossingen/functionaliteiten die het beste passen bij onze organisatie/wensen. De communicatietool werkt heel prettig.