Planthunters
Terug naar case overzicht

Planthunters – b2b Magento webshop

Ontstaan in 2020 met de droom om nieuwe en bijzondere planten toegankelijk te maken voor iedereen

Bijzondere en nieuwe planten toegankelijk voor iedereen

Planthunters heeft ons gevraagd om een maatwerk b2b Magento webshop te ontwikkelen gericht op bijzondere planten. De oprichters van Planthunters hadden door hun eigen ervaringen in de branche de droom om nieuwe en bijzondere planten toegankelijk te maken voor iedereen. Om dit te realiseren wilde ze een geheel nieuw platform starten, maar hoe doe je dit? Super tof dat Dutchwebdesign is gekozen als partner om hieraan te bouwen, maar vooral ook om mee te denken.

Na een uitgebreid vooronderzoek samen met de oprichters van Planthunters hadden we in grote lijnen helder welk pad we moesten bewandelen om het beoogde resultaat te behalen. Door het plannen van tweewekelijkse meetings op kantoor en later digitaal hebben we altijd heldere verwachtingen kunnen creëren en hebben we de juiste balans gevonden tussen de wensen vanuit (klanten van) Planthunters en technische implementatie. Het is een platform geworden om trots op te zijn!

Homepage planthunters.nl

Een webshop met drie verschillende klantprofielen

Omdat Planthunters een geheel nieuw platform is, is het belangrijk om veel aandacht te geven aan wat het doel is van het platform, wie is de doelgroep en wie kan wat doen op het platform. Daarom hebben we op de homepagina een ‘how does it work?’ animatie toegevoegd waarin verschillende doelgroepen snel de relevante informatie terugvinden. Ook via de header kunnen websitebezoekers deze informatie terugvinden. Hebben webshop bezoekers nog andere vragen, dan kunnen ze terecht op de FAQ pagina. Hierin staan de meest gestelde vragen bovenaan de pagina en worden alle vragen onderverdeeld in een laag met categorieën waar je als bezoeker van het platform kan navigeren naar het antwoord op je vraag.

Planthunters maakt onderscheid in drie typen klanten: kwekers, exporteurs en retailers. Deze drie typen klanten hebben een eigen omgeving binnen de webshop. Als kwekers en exporteurs zich willen aanmelden op het platform kunnen zij zich aanmelden bij Planthunters. Na goedkeuring kunnen zij een account aanmaken. Retailers kunnen direct een account aanmaken in de webshop. De pagina’s zijn opgezet per klantprofiel en ook consumenten kunnen hier terecht voor meer informatie over het kopen van een bijzondere of speciale plant. De verschillende typen klanten hebben eigen mogelijkheden binnen het account op Planthunters.nl. Zo wordt voor een kweker het assortiment na aanmelding bij Planthunters opgehaald vanuit de FloriApp. Deze app is gekoppeld met de webshop.

How does it work animatie planthunters

Orders plaatsen in de webshop of meebieden in de veiling

Naast dat het platform een geheel nieuw concept is, is Planthunters ook geen standaard (b2b) webshop met het plaatsen van orders. Je kan namelijk naast het plaatsen van een webshop order ook meebieden in een veiling! Vooral voor onze zelf ontwikkelde veiling module hebben we veel met Planthunters gespard over hoe deze eruit moest komen te zien. De veilingen worden ingericht door de kweker en tijdens het inrichten heeft de kweker de keuze om ‘bidstep’ in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld meebieden in stappen van €5,-. Ook is het mogelijk om automatisch bieden in te stellen. Je biedt automatisch mee tot een maximum van een vooraf aangegeven bedrag. Na het aflopen van de veiling wordt er automatisch een order aangemaakt en ontvangen alle belanghebbenden een bericht. De veiling module is door het goede overleg tussen Dutchwebdesign en Planthunters erg mooi geworden. Laat de biedingen maar binnenstromen!

 

Magento gekoppeld met FloriApp en Ai2

We hebben Planthunters gekoppeld met de FloriApp. Alle productinformatie, zoals naam, prijs, afbeeldingen en alle specificaties staan in de FloriApp. Alle kwekers zijn al bekend met FloriApp. Alle binnenkomende productdata wordt ieder uur bijgewerkt. Naast dat FloriApp alle productinformatie doorstuurt, worden orders ook naar FloriApp gestuurd met alle benodigde informatie en worden vanuit de app verder verwerkt. We hebben Planthunters niet alleen gekoppeld met FloriApp maar ook met Ai2. Dit is een financieel platform voor de sierteeltbranche. Binnen Ai2 kunnen mensen in de branche eenvoudig en veilig met elkaar afrekenen. Bij het plaatsen van een order op Planthunters wordt er een incasso bestand gestuurd naar Ai2 waar de verdere financiële afhandeling plaatsvindt.

Veilingpagina Planthunters