Terug naar case overzicht

Overname webshop beheer Woonboulevard Poortvliet

Woonboulevard Poortvliet mag zich met 50.000 m2 de grootste Woonboulevard van de Benelux noemen. Hier vind je alles op het gebied van Wonen, Slapen, Kids, Accessoires, Design en Tuin. Gespecialiseerd in het geven van interieuradvies, het creëren van woondromen en deze ook uit laten komen. Woonboulevard Poortvliet is is gevestigd in Poortvliet/Zeeland. De woonboulevard is natuurlijk ook online te vinden met een eigen webshop waarop klanten het uitgebreide assortiment dat Poortvliet biedt, kunnen bestellen. Begin 2021 hebben we de Magento 2 webshop van Poortvliet in beheer genomen, samen met twee andere webshops in dezelfde installatie: boumanenpotter.nl en weytsinterieur.nl. Nu een jaar verder, kijken we terug op een succesvolle overname, zijn er veel verbeteringen aangebracht en is er ook een vierde website aan het rijtje toegevoegd, www.slaapdirect.nl.

Bezoek webshop

Doorontwikkelingen

Poortvliet heeft ons gevraagd de doorontwikkelingen op ons te nemen, in samenwerking met iOne. Het voornaamste doel van de webshops is om bezoekers naar de fysieke winkel te sturen. Wij hebben advies gegeven op het gebied van CRO (conversieoptimalisatie) en op basis daarvan zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd. Poortvliet had na overname zelf ook een uitgebreide lijst met wensen. We hebben alle wensen gezamenlijk in kaart gebracht in verschillende sessies en een bijbehorende tijdsplanning gemaakt. Poortvliet staat ook altijd open voor verbetersuggesties, wat wij natuurlijk heel leuk vinden! Ook onze eigen ideeën werden gedeeld en na afstemming opgenomen in de planning. We hebben intensief contact met Poortvliet om de voortgang te bespreken zodat de verwachtingen vanuit beide kanten helder blijven en de samenwerking op een prettige manier blijft verlopen!

Heldere communicatie

Dutchwebdesign is gedurende het gehele proces de schakel geweest tussen Poortvliet en de iOne. Op die manier was voor Poortvliet duidelijk bij wie ze terecht konden met vraagstukken, zonder dat zij zelf met twee partijen hoefden te schakelen. Wij hebben zelf actief contact behouden met iOne om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Nieuwe webshop

Inmiddels zijn er al veel verbeterslagen doorgevoerd binnen de webshops. Tijdens het doorontwikkel traject hebben we ook een nieuwe webshop voor Poortvliet gebouwd binnen dezelfde multistore: Slaapdirect.nl. Het doel van deze shop ligt minder op het trekken van fysieke bezoekers, maar meer op de online verkoop. Recentelijk is er nog een Magento 2 update doorgevoerd, waardoor Poortvliet vanaf nu ook gebruik kan maken van de Pagebuilder functionaliteit voor alle vier de webshops. Dit geeft een hoop vrijheid! Ook dit jaar staan er weer mooie ontwikkelingen op de planning die bijdragen aan het behalen van de doelen van Poortvliet.