Terug naar case overzicht

Krafton – Maatwerk WordPress website

Specialist in GVK pultrusie

Van meerdere websites naar één maatwerk WordPress website

Krafton is producent van glasvezelversterkte polyester profielen en hoogwaardige composiet constructies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mooie brug die je hierboven ziet. Na 40 jaar zijn ‘krafton’, ‘Bijl Profielen’ en ‘Bijl Bruggen’ samengekomen en gaan verder onder de bedrijfsnaam ‘krafton®’. Dutchwebdesign is als partner gekozen om het technische deel van de nieuwe website te ontwikkelen, waarop deze verandering gepresenteerd werd.

Bezoek website
Krafton Case

Waarom was het tijd voor een nieuwe website?

Het doel van de website was het bekendmaken van de naamsverandering bij huidige en nieuwe klanten. Binnen de diverse onderdelen op de website is er tevens voor verdieping in informatie gezorgd, zodat er goede SEO content geplaatst kan worden. Met als doel de vindbaarheid te vergroten. De belangrijke certificeringen van krafton komen terug op de gehele website en de producten worden op verschillende overzichtspagina’s getoond.

Duidelijke communicatie

Om eerdere bezoekers en klanten van Bijl Profielen en Bijl Bruggen duidelijk in te lichten over de veranderingen, zijn er speciale landingspagina’s ontwikkeld binnen krafton.nl. Wanneer een websitebezoeker bijlprofielen.nl in de browser invoert, wordt deze automatisch doorgestuurd naar een landingspagina van krafton waarin meer informatie gelezen kan worden over de naamsverandering. Waarna deze websitebezoeker nog steeds de producten op de nieuwe website kan terugvinden zoals hij of zij gewend was.

En hoe zit het dan met de positie in Google?

De vorige websites hebben in de loop van de tijd een goede positie in Google opgebouwd. Het is natuurlijk zonde als dit allemaal verdwijnt door de verandering van de bedrijfsnaam en domeinnaam. Daarom is SEO migratie een zeer belangrijk onderdeel in een project als deze. Door de oude url’s te redirecten, ofwel doorsturen, naar de juiste nieuwe url blijf je de autoriteit in Google voor je nieuwe website behouden. Wat voor het redirecten van drie ‘oude’ sites naar één nieuwe wat ingewikkelder werkt dan wanneer je dit voor één vernieuwde website doet. Naast SEO migratie hebben onze online marketeers zich ingezet voor de optimalisatie van de structuur binnen de nieuwe website. Door onder andere het uitdenken van de speciale landingspagina’s voor Bijl Profielen en Bijl Bruggen.