INTO maatwerk magento 2 webshop b2b
Terug naar case overzicht

INTO – Maatwerk Magento 2 B2B webshop

INTO laat het werken met hun Magento 2 B2B webshop

De Magento 2 B2B webshop helpt ondernemend Nederland werken.

INTO is de grootste leverancier op het gebied van telecommunicatie en de digitale werkomgeving voor ondernemend Nederland. Met hun assortiment aan smartphones met abonnementen tot aan diverse soorten headsets vroegen zij ons een nieuwe Magento 2 omgeving te ontwikkelen. Met deze leuke uitdaging is het team van Dutchwebdesign aan de slag gegaan.

INTO maatwerk magento 2 webshop

Telecom webshop voor zakelijk Nederland

De webshop van INTO is bedoeld voor de zakelijke markt. Om dit te waarborgen kun je alleen bestellen met een goedgekeurd account. Om klant te kunnen worden bij INTO kun je contact met hen opnemen en zij zorgen dan voor een bedrijfsaccount. De accounts worden aangemaakt en opgehaald door Magento vanuit de koppeling met AFAS. Meerdere personen binnen één bedrijf kunnen toegang hebben tot de webshop. Dit betekent dat er meerdere customers kunnen zijn onder één debiteurnummer. 

 

B2B webshop met koppelingen met AFAS en Onetrail

Naast klantgegevens wordt ook de stamdata van de artikelen uit AFAS opgehaald. Denk hierbij aan artikelnaam, marge en categorieën. Verder wordt AFAS gebruikt om de orders te verwerken. Daarnaast heeft webshop.into.nu ook een koppeling met Onetrail. Deze koppeling zorgt voor een aanvulling van productdata, zoals inkoopprijzen, afbeeldingen en specificaties. In onze middleware (DWDconnector) komt de data vanuit AFAS en Ontrail samen, waarin deze data wordt gebundeld. Hieruit rolt een complete lijst met productinformatie inclusief de juiste verkoopprijzen. De prijzen worden berekend aan de hand van de actuele inkoopprijs uit Onetrail en marges vanuit AFAS. De lijst met productinformatie wordt vervolgens naar Magento gestuurd.

B2B magento 2 webshop INTO

Handig offerte proces

De klant heeft, naast het direct plaatsen van een order, ook de mogelijkheid om een offerte aan te vragen als het bijvoorbeeld een grote order betreft. Op productniveau kan je artikelen toevoegen aan de offerte, waarbij je als klant bij het versturen nog een extra opmerking kunt plaatsen. De offerte aanvraag komt binnen in de back-end en bij een medewerker van INTO. Deze kan in de back-end worden gewijzigd, door bijvoorbeeld een specifieke prijs voor de klant te hanteren. De prijzen kunnen direct aangepast worden, waarna het aangepaste voorstel naar de klant wordt verstuurd. De klant kan deze vervolgens accepteren en direct via de webshop betalen en afronden. Super handige functionaliteit voor B2B! Klanten kunnen bij INTO ook hun favorieten producten opslaan, om hier later gemakkelijk naar terug te keren.

Meer weten?

Benieuwd hoe INTO deze samenwerking heeft ervaren? Laat het ons weten en we brengen je in contact.

b2b webshop magento 2 INTO