Terug naar case overzicht

Afvalophalen.nl – Maatwerk WordPress platform

Spullen vervoerd door mensen in de buurt!

Verschillende doelgroepen samenbrengen op een platform 

Afvalophalen.nl is een nieuw concept opgezet door twee enthousiaste ondernemers. Via het platform kunnen gebruikers advertenties plaatsen om op zoek te gaan naar een vervoerder. Een mooie uitdaging voor ons om samen met hen aan te gaan!

Bezoek website
Easylivery - WordPress maatwerk platform

Uitwerken van processtappen

Belangrijk was om goed na te denken over hoe de site precies moest gaan werken. Omdat het een volledig nieuw concept was, hebben we samen met de klant veel aandacht besteed aan het goed uitdenken van de processtappen die een website bezoeker zou moeten doorlopen op de website. Want wat is de juiste volgorde? En waar komt welke informatie? 

Nadat deze stappen helder waren, hebben we een maatwerk ontwerp gemaakt voor het platform. Hierbij stond mobile first ontwerpen centraal, omdat er verwacht werd dat er vooral mobiel gebruik gemaakt zal worden van het platform. Na goedkeuring van alle ontwerpen hebben we het platform voor Afvalophalen.nl ontwikkeld en uitgebreid getest samen met de klant.

Wat kan er dan eigenlijk via Afvalophalen.nl?

Op het platform kunnen gebruikers advertenties plaatsen met een vervoersaanvraag. Denk aan het laten afvoeren van tuinafval of het ophalen van een gekochte tafel via Marktplaats. Andere gebruikers kunnen op deze vervoersaanvraag bieden en zo kan er een mooie samenwerking gerealiseerd worden tussen een bezoeker en een vervoerder.

Easylivery Maatwerk WordPress website

Online marketing gedurende de bouw

Tijdens het gehele proces zijn onze online marketeers nauw betrokken geweest. We hebben Afvalophalen.nl o.a. voorzien van adviezen voor het schrijven van SEO content, een uitgebreid zoekwoordenonderzoek en we hebben de website geoptimaliseerd door de implementatie van diverse SEO technieken. 

Ondersteuning tijdens de opstartfase

Ook na livegang zijn we nog niet klaar! Maandelijks werkt ons online marketing team mee aan de groei van Afvalophalen.nl en blijven we de website optimaliseren. Zo hebben we Google display advertenties opgezet om de naamsbekendheid te vergroten en zijn we aan de slag gegaan met search campagnes om het Afvalophalen.nl platform in de resultaten te laten verschijnen op relevante zoektermen. Verder geven we advies voor optimalisaties aan de hand van Analytics data.

“Erg fijne ervaring met Dutchwebdesign. Ze hebben zonder twijfel het mooiste platform gemaakt wat er binnen ons budget mogelijk was.”