EFDN Community Champions League Case
Terug naar case overzicht

Community Champions League – Maatwerk WordPress multisite

Een schoolvoetbalcompetitie voor jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar.

Een multisite met een scoresysteem 

EFDN heeft ons gevraagd om voor het nieuwe project ‘De Community Champions League’ een multisite op te zetten, waarop deze competitie gepromoot en bijgehouden kan worden. Een leuk project en doelgroep om voor aan de slag te gaan!

Bezoek website
Maatwerk WordPress multisite EFDN Community Champions League Case

Opzet van multisite

Iedere club heeft een eigen website in de taal en kleuren van de club, zodat dit direct herkenbaar is voor de jonge bezoekers. Op de sites kunnen de teams, wedstrijden en resultaten bekeken worden. Iedere club kan verschillende groepen aanmaken welke ieder hun eigen competitie spelen. 

Tevens kunnen de clubs hun eigen nieuws, evenementen en media toevoegen. Hiervoor is gebruik gemaakt van modules die we eerder voor EFDN hebben ontwikkeld. Alle clubs kunnen hun eigen items gemakkelijk beheren via het WordPress CMS. 

Op de hoofdwebsite komen alle wedstrijdresultaten samen, zodat de competitie gevolgd kan worden. Tevens zijn de diverse clubs hierop duidelijk zichtbaar in het menu, waardoor er gemakkelijk naar een clubsite doorgeklikt kan worden. 

Maatwerk WordPress multisite Champions League Community Case

Jonge doelgroep

De website is gericht op een jonge doelgroep. De uitdaging hierbij was ervoor zorgen dat deze doelgroep zich direct aangesproken voelt bij het bezoeken van de website. Dit heeft geresulteerd in een frisse, speelse, urban uitstraling. Kenmerkend voor de toegepaste stijl zijn ruwe texturen, robuuste elementen en graffiti verfspetters. Deze elementen komen dan ook zowel op de algemene website als op de clubpagina’s terug. De aparte clubpagina’s kunnen via WordPress in bijbehorende huisstijl opgemaakt worden. We hebben er dan ook voor gezorgd dat onder andere de speelse graffiti elementen per clubpagina in de juiste clubkleuren getoond kunnen worden. Zo blijft de herkenbare, unieke huisstijl per club in tact zonder dat dit afbreuk doet aan de algemene urban uitstraling van de website.

Scoresysteem

Voor het bijhouden van de scores hebben wij de logica geïmplementeerd. Zo wordt er bijvoorbeeld in de competitiestand niet alleen gekeken naar het winnen van wedstrijden, maar ook naar de punten die verdiend kunnen worden via het ‘Bonus-malus’ puntensysteem. In overleg met de klant is er een methode opgesteld hoe de scores berekend moeten worden, zodat de sortering in de league tabel op de juiste manier gedaan wordt. 

Wij zijn benieuwd wie de competitie gaat winnen… Jij ook?