Terug naar case overzicht

100%LEUK – maatwerk Magento 2

Originele en persoonlijke cadeautjes

Een webshop om vrolijk van te worden

100%LEUK is een echt familiebedrijf dat originele, persoonlijke cadeautjes biedt. Via hun samenwerking met Sterk@werk bieden zij een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toen wij langs zijn geweest hebben we zelf ervaren wat voor leuk en toegankelijk bedrijf het is! Sinds 2002 is 100%LEUK uitgegroeid van lifestyle winkel naar een bekend merk met maar liefst 550 verkooppunten en een eigen webshop. Met deze groei kwam ook een uitdaging mee: er miste een stukje functionaliteit in de oude webshop. De webshop was toe aan verbetering en 100%LEUK zocht een oplossing waarbij zij meer van de webshop zelf konden beheren. Vanuit dit vraagstuk zijn wij met een maatwerk Magento 2 webshop aan de slag gegaan. Een uitdaging met een resultaat waar wij bij Dutchwebdesign erg trots op zijn.

Bezoek webshop

De touwtjes in handen

Door middel van pagebuilder functionaliteit hebben wij het voor 100%LEUK mogelijk gemaakt om een groot deel van de webshop zelf te beheren en de touwtjes in handen te houden. De pagebuilder maakt het mogelijk om zelf de layout van de webshop te bepalen en elementen toe te voegen, zonder dat hier programmeerkennis of een Magento developer bij nodig is. Het maken van nieuwe pagina’s is hierdoor eenvoudig, gebruiksvriendelijk en een stuk sneller.

Koppelingen

Dankzij koppelingen met xCore, Monta en Webwinkelkeur, kan de administratie gemakkelijk worden bijgehouden, orders verwerkt en verzonden worden en reviews geplaatst worden. De koppelingen zorgen ervoor dat er tijd wordt bespaard door het administratie- en het orderproces te automatiseren en door reviews automatisch te verzamelen en in te laden. Zo kan 100%LEUK zich meer bezighouden met waar zij goed in zijn: het maken van leuke cadeautjes.  

Van chaotisch naar een 100%leuke webshop

In het design van de oude webshop van 100%LEUK werden verschillende fonts en elementen gebruikt waardoor het geheel wat chaotisch oogde. Daarom hebben wij de webshop teruggebracht naar een consistent geheel. De speelse elementen zoals het font, de confetti en de ballonnen zijn behouden zodat het past bij de uitstraling van het bedrijf.  

Nieuwe functies

Om het gebruiksgemak van de webshop te verhogen zijn er een aantal functies toegevoegd. Het blok ‘voor wie zoek jij een verrassing?’ zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk een keuze kunnen maken en de juiste richting op worden gestuurd. Zo hoeven bezoekers niet te zoeken naar passende producten. Het blok ‘Inspiratie nodig?’ Laat bezoekers de producten bij elkaar op 1 foto zien. Zo zien zij dat deze ook leuk kunnen worden gecombineerd. De producten van 100%LEUK liggen ook in veel winkels, daarom hebben wij een kaart met verkooppunten toegevoegd. Bezoekers kunnen nu gemakkelijk een verkooppunt in de buurt vinden. Tot slot is het mogelijk om een kaartje toe te voegen aan je winkelmandje om eenvoudig een cadeau bij iemand anders te laten bezorgen.