Terug naar blog overzicht

Waarom WordPress?

4 minuten leestijd

WordPress website

Artikel delen:


Waarom wij WordPress gebruiken

Een vraag die ons vaak gesteld wordt: “Waarom adviseert Dutchwebdesign WordPress als content management systeem?”.  Een terechte vraag. Er zijn veel goede content management systemen, waarom richten wij ons alleen op WordPress als content management voor websites.

Je kunt lang onderzoek doen naar verschillende content management systemen. Je zult zien dat iedere website of internetbureau een andere voorkeur heeft. Uiteindelijk gaat het erom dat het content management systeem vrij beschikbaar is, goed wordt doorontwikkeld, eenvoudig in het gebruik is en ook uitbreidbaar is.

Wij vertellen graag waarom WordPress voor Dutchwebdesign de absolute nummer 1 is:

  1. Open source WordPress mag door iedereen gebruikt worden. Het wordt doorontwikkeld en voorzien van nieuwe features die je zo kunt gebruiken na een update. Dit grote pluspunt heeft te maken met het voordeel uit punt 2.
  2. Community De WordPress community is enorm en erg indrukwekkend in de manier waarop samengewerkt wordt. Er is uitstekende documentatie beschikbaar en die wordt ieder jaar beter. Er wordt continue aan WordPress gewerkt om het nog beter te maken. Dit door ontwikkelaars over heel de wereld die dit in hun vrije tijd doen, gratis, omdat ze van WordPress houden. Deze manier van werken is erg handig in het geval van een nieuw beveiligings lek, kan dit betekenen dat er binnen enkele uren een nieuwe versie beschikbaar is die het lek dicht. Om een cijfer te noemen, and WordPress versie 3.8 hebben 188 developers gewerkt!
  3. Gebruiksvriendelijkheid De user interface van WordPress wordt sinds jaren geprezen. Deze is erg eenvoudig van opzet, informatie kan altijd eenduidig worden bijgewerkt. Wereldwijd draaien er ongeveer  75 miljoen websites op WordPress. Je kunt je voorstellen dat mede door dit intensieve gebruik de beheeromgeving optimaal is ingericht voor de website beheerders.
  4. Testing Omdat er zoveel websites gebruik maken van WordPress betekent dit ook dat veel bezoekers websites met WordPress bezoeken. Bugs en andere problemen worden hierdoor snel gevonden en vervolgens door de community opgelost. Zie al de bezoekers en gebruikers als 1 grote groep testers.
  5. Schaalbaar WordPress is super schaalbaar en flexibel. Zelf beheren we WordPress websites met ruim 10.000 pagina’s, het is eenvoudig om extra talen te koppelen en het is zelfs mogelijk om verschillende websites binnen 1 WordPress omgeving te laten draaien via een WordPress Multisite installatie. Deze manier van opbouw heeft Dutchwebdesign al meerdere malen bij klanten toegepast, ideaal om de beheerkosten laag te houden, je hebt namelijk maar 1 content management systeem om te beheren. Waar WordPress verder sterk in is, is dat maatwerk netjes tegen de basis WordPress code aan ontwikkeld kan worden. Hierdoor kunnen toekomstige WordPress updates zonder problemen worden uitgevoerd.
  6. Google loves WordPress Website die WordPress als content management systeem gebruiken worden altijd snel en goed geindexeerd door Google. Dit heeft te maken met de eenvoud waarop je goede paginatitels en URL’s kunt aangeven voor pagina’s en de technische opbouw van de WordPress code. Compact, netjes en snel. De code is optimaal ingericht om het indexeren door Google zonder tegenstand te laten verlopen.

Samenvattend
Wij hopen je op deze manier meer informatie te geven over de reden waarom wij WordPress gebruiken, wij vinden het een geweldig systeem. Dutchwebdesign heeft ruim 150 websites voor klanten op WordPress ontwikkeld, welke wij ook beheren. Daarnaast ontwikkelen wij eigen WordPress plugins die voor klanten gebruikt worden. Hiermee wordt altijd nette code geleverd en zal je nieuwe WordPress website ook over 3 jaar nog prima ondersteund kunnen worden.

Heb je interesse in een professionele WordPress website? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.