Terug naar blog overzicht

Mijlpaal! Dutchwebdesign is toegelaten tot de Dutch Digital Agencies

5 minuten leestijd

Artikel delen:


‘Voor mij betekent het toetreden tot de Dutch Digital Agencies dat we als organisatie de waardering krijgen waar we keihard voor hebben gewerkt’

Een interview met Joost Mullaert

Joost Mullaert is de eigenaar van Dutchwebdesign. Twaalf jaar geleden richtte Joost Dutchwebdesign, toen nog JMsolutions, op naast zijn baan als Teamleider in de ICT. Als afgestudeerd informaticus met een enorme interesse in bedrijfsprocessen was de missie voor zijn eigen bedrijf snel bepaald. Hij wilde slimme online toepassingen leveren die bedrijfsprocessen efficiënter zouden maken. 

Dutchwebdesign is twaalf jaar geleden opgericht. Op de vraag waarom hij het bedrijf is begonnen heeft Joost een simpel antwoord; ”Omdat ik een erg ondernemend persoon ben, met een duidelijke visie over processen. Daarnaast kan ik erg koppig zijn.” Dat deze vastberadenheid en koppigheid zich hebben uitbetaald moge duidelijk zijn. Dutchwebdesign is gegroeid tot een succesvol full-service Internetbureau met meer dan 350 klanten en 20 vaste werknemers.

The rise of Dutchwebdesign

Het bedrijf is gegroeid door Joost zijn drive om klanten te willen helpen. Hij geeft aan zelf nooit bezig te zijn geweest met een plan tot bedrijfsuitbreiding. Er was nooit een groeiambitie. Joost was vooral gefocust op het bedienen van zijn klanten; ”Ik heb altijd de leukste, technisch uitdagende projecten willen uitvoeren en ben altijd een stap verder gegaan dan waar het project in eerste instantie voor was aangenomen. Kwaliteit staat hoog bij ons in het vaandel. Op die manier heb ik steeds mooiere en grotere projecten mogen doen.”

De groei van Dutchwebdesign is organisch gegaan. Er is in het twaalfjarig bestaan van het bedrijf nog nooit sprake geweest van koude acquisitie. Het werk kwam, en komt nog steeds, via via binnen. Joost vertelt dat veel klanten uit de begintijd nog steeds klant zijn. Dit is iets waar hij erg trots op is.

Niet te voorzien

De snelle groei van Dutchwebdesign bracht veel met zich mee. Joost; ”De energie die nodig is om groeistuipen op te vangen heb ik vooraf nooit kunnen voorzien.” Sinds Joost in 2010 de overstap naar fulltime ondernemerschap maakte en een vaste medewerker aannam, Marco, is het bedrijf snel gegroeid. Marco werkt nog altijd met veel plezier bij Dutchwebdesign als Lead Webdeveloper. Ook hier is Joost trots op.

Na enkele turbulente jaren van groei, waarin het bedrijf is uitgegroeid tot het Internetbureau dat het nu is, is Joost trots maar altijd alert op nieuwe uitdagingen. Dutchwebdesign is een professioneel bedrijf met kundige mensen en goed omschreven bedrijfsprocessen. Een partij dat bekend staat die technische complexiteit van projecten niet uit de weg gaat.

Dutchwebdesign Dutch Digital Agencies

De kers op de cupcake

Eén van de vele doelen van Joost is waargemaakt. Lid worden van de Dutch Digital Agencies was iets dat al langer een concreet doel was. Voor Joost betekent de toelating tot de DDA veel; ”Voor mij betekent het toetreden tot de DDA dat we als organisatie de waardering krijgen waar we hard naartoe hebben gewerkt. We laten zien dat we meedraaien op het niveau van vergelijkbare prachtige bedrijven. Hij ziet het als een beloning voor zijn jarenlange inspanningen. Ook vindt hij het leuk om samen met andere eigenaren van Internetbureau’s te praten over successen of problemen en hoe iedereen dat op zijn of haar eigen manier oppakt.

Maar Dutchwebdesign gaat door. Groeit door. De processen staan op scherp, er staat een goed team klaar en er is een mooi portfolio aan afgeronde en lopende projecten. Binnen het bedrijf is er een verschuiving gaande waarbij er kritisch gekeken kan worden naar type klant dat past bij de DNA van de organisatie. Dutchwebdesign is een serieuze speler nu. En op deze manier kunnen ze nog meer projecten uitvoeren waar de specialisaties van het bedrijf het beste tot zijn recht komen. Bij Dutchwebdesign staan tevreden klanten, medewerkers en plezier in het werk wat ze doen voorop. Iets dat voor de komende jaren zo mag blijven wat Joost betreft.