Terug naar blog overzicht

Magento 2.4.3 met Page Builder

Artikel delen:


De nieuwste versie van Magento is uit en uiteraard hebben we al het nieuws gelijk onderzocht. Deze nieuwe versie van Magento bevat flinke verbeteringen. Een van de nieuwe functionaliteiten is de Page Builder module, waarmee je via een drag and drop systeem het design van je shop kunt vormgeven zonder de hulp van een developer. Wij hebben een van onze developers om zijn bevindingen gevraagd.

Magento 2 Page Builder

Het beheren van content was in Magento altijd erg statisch en simpel. Wil je bijvoorbeeld een banner image, een producten slider of zelfs je pagina content opdelen in twee kolommen dan moest daar voorheen al een Magento programmeur aan te pas komen.

Gelukkig is er vanaf Magento Open Source 2.4.3 een erg handige feature bijgekomen om de content in de webshop te managen, de Magento Page Builder. De zogeheten magento Page Builder is een module die de pagina omvormt tot een interactieve overlay.

Wysiwyg vs. Page Builder

Overal waar de wysiwyg editor gebruikt werd is deze vervangen door de Page Builder editor. Denk hierbij aan content pagina’s, product omschrijvingen, categorie omschrijvingen, etc. Met deze nieuwe update heb je wel nog steeds de mogelijkheid om er voor te kiezen de wysiwyg editor te blijven gebruiken.

Wat kun je met de Page Builder?

De functionaliteiten van de module lopen vrij uiteen en bieden veel mogelijkheden om je pagina te vormen tot een converterende klanten trekker.

Layout

Een pagina begint met een layout. Hier kun je niet omheen en dat is ook een vereiste voor de module. Je kunt kiezen uit rijen, kolommen, tabs of een combinatie van de drie om je pagina mee samen te stellen. Met de rijen en kolommen bepaal je zelf gemakkelijk de indeling van je webshop met items onder of naast elkaar op de pagina. De tabs gaan nog een stukje verder. Binnen de tabs heb je de mogelijkheid om rijen of kolommen toe te voegen. Maar wanneer gebruik je dan zo’n tab? Dit is erg handig op een productdetailpagina wanneer je bijvoorbeeld een productspecificatie, reviews en beschrijving wil toevoegen. Je maakt gemakkelijk drie tabjes aan waarin je deze informatie kwijt kunt.

Elements

Zo de basis staat. Nu kun je letterlijk zelf bepalen welke elementen en media componenten je wilt toevoegen aan een pagina en deze naar de juiste plek slepen. Op deze manier voeg je gemakkelijk titels, teksten, buttons, dividers en html code toe aan je webshop. Wil je een column met een titel en een tekst? Dan sleep je deze elementen in je column en vult deze met je eigen content.

Media

Naast dat er gemakkelijk tekst en buttons toegevoegd kunnen worden kunnen er ook diverse media items via het drag and drop systeem van de Magento Page Builder toegevoegd worden aan je webshop. Denk hierbij aan video, foto, banners en een kaart.

Een andere koe(le) functionaliteit is de producten slider. Via de instellingen button (hover met de muis over het element) kun je de producten slider samenstellen. De producten in de slider kunnen voortkomen uit een categorie, bepaalde SKU’s of uit een uitgebreide condition query. Ook laat de module je niet in de steek met de styling. De componenten zijn in zekere zin gestyled en responsive.

Ben je benieuwd hoe een Magento webshop eruit ziet die opgebouwd is met de Page Builder module? Kom dan vrijblijvend eens langs, dan laten we je graag meer zien.