Terug naar blog overzicht

Hreflang: Dé must bij een meertalige website of webshop!

5 minuten leestijd

hreflang tag - dé must bij meertalige websites

Artikel delen:


Heb je internationale ambities of richt jouw website of webshop zich op meerdere landen en talen, super! Maar… het is meer dan het toevoegen van pagina’s in een andere taal of een extra domeinnaam die bijvoorbeeld eindigend op .com of .fr. Voor de vindbaarheid van jouw website in andere regio’s is het van belang dat je een hreflang tag in de broncode van jouw website laat plaatsen. 

Wat is hreflang?

De hreflang tag wordt gebruikt voor meertalige websites, zodat de zogeheten zoekmachinebots kunnen uitlezen voor welk land en welke taal een specifieke pagina is bedoeld. De hreflang tag is een stukje code die toegevoegd moet worden aan de broncode om deze splitsing in landen voor de bots zichtbaar te maken. Zo ben je er zeker van dat iemand in Frankrijk de franstalige versie van jouw website in de zoekresultaten te zien krijgt. 

Waarom de hreflang belangrijk is voor organische vindbaarheid

Door de hreflang tag in de broncode te plaatsen, wordt jouw website in de desbetreffende landen beter gevonden in zoekmachines. Dit is omdat Google de juiste zoekwoorden aan het juiste land kan koppelen. Op deze manier kun je jouw website dus nog beter optimaliseren om organisch goed gevonden te worden in verschillende landen. 

Ook handig tegen duplicated content

Wanneer jij bijvoorbeeld een Nederlandse website hebt, maar ook een voor het Vlaamse deel van België en daarop (zo goed als) dezelfde tekst hebt staan, dan kan Google hierin geen onderscheid maken en wordt het gezien als duplicated content. Google weet dan niet welke pagina belangrijker is. Om dit te voorkomen geef je met de hreflang tag aan welke pagina’s voor Nederland zijn en welke voor de .be of /be versie.

Interesse in hreflang?

Wil je meer weten over hreflang of heb je hulp nodig bij het plaatsen van de tag? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen je graag verder!

Bellen: 076-5323619
E-mail: info@dutchwebdesign.nl