Terug naar blog overzicht

Dutchwebdesign gaat internationaal als partner van PunchOut2Go

3 minuten leestijd

Artikel delen:


Dutchwebdesign gaat internationaal als partner van PunchOut2Go

Het nieuwe partnerschap brengt Dutchwebdesign een grote stap dichterbij het realiseren van de aanwezige internationale groeiambities.

Dutchwebdesign is na de uitvoering van meerdere succesvolle projecten benoemt tot één van de nieuwe implementatie en ontwikkelpartner van PunchOut2Go. In het verleden heeft deze samenwerking meerdere succesvolle implementaties tot stand gebracht voor grote internationale partijen via Ariba Network en maatwerk Oci. PunchOut2Go levert de meest robuuste en flexibele Punchout Catalogus Oplossingen voor leveranciers en integreert deze in populaire e-commerce applicaties. PunchOut2Go heeft naast haar hoofdkantoor in Virginia recentelijk een tweede vestiging geopend in Dublin voor Europese afnemers, dit zodat ze haar Europese klanten beter van dienst kan zijn.

PunchOut2Go

PunchOut2Go koppelt inkoopsystemen aan webshops. In plaats dat een bedrijf iets koopt ‘’als een reguliere klant’’ in een webshop, wordt de webshop door PunchOut2Go als het ware een catalogus. De daadwerkelijke inkoop zal voor het bedrijf plaatsvinden via het inkoopsysteem.

Maatwerk OCI koppeling

OCI staat voor Open Catalog Interface en is bedacht door SAP. Een koppeling tussen OCI, cXML en Punchout2GO geeft de klant de mogelijkheid om vanuit een eigen ERP-systeem of e-procurement platform de productcatalogus van de webshop waar zij willen bestellen in te zien. Dit ‘’uitstapje’’ naar de webshop wordt geregeld door een automatische login (Single Sign On). Vervolgens kunnen de gewenste producten worden besteld. Up-to-date artikelinformatie, de beschikbaarheid, levertijd en actuele prijs zijn op deze manier ook makkelijk beschikbaar in het eigen ERP-systeem. Vanuit het eigen ERP systeem kan vervolgens de inkooporder verstuurd worden die wordt uitgelezen door de leverancier waarna uitlevering zal plaatsvinden. Voor dit laatste hebben wij ook het aansturen van logistiek bij meerdere partijen geautomatiseerd.

Internationale samenwerking

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf PunchOut2Go zal vanuit het tweede kantoor in Dublin beter in staat zijn de Europese klanten te bedienen. Met Dutchwebdesign als één van de implementatie en ontwikkelpartner zal het voor PunchOut2Go beter mogelijk worden om grote partijen in Europa te bedienen. PunchOut2Go en Dutchwebdesign hebben een verleden vol met succesvolle samenwerkingen. Het meest recente project van beide partijen is het koppelen van een grote kaasleverancier aan het inkoopsysteem van Van Der Valk. Hiermee is deze kaasleverancier direct doorgegroeid als innovatieve partner voor grote partijen, bestellen gaat namelijk enorm eenvoudig en kan vanuit het inkoopsysteem plaatsvinden, uniek in deze markt

Magento 2

Tot op heden zijn alleen met Magento 1 en Magento 2 implementaties gedaan. Met de samenwerking met PunchOut2Go betekent het ook dat we andere platformen aan het onderzoeken zijn zodat we ook deze implementaties kunnen leveren.

Tot besluit

Dutchwebdesign is een fullservice Internetbureau gevestigd in Breda en Amsterdam. Dutchwebdesign realiseert Magento (2) webshops, maatwerk WordPress websites en Intranet en Extranet oplossingen. Ook bouwt Dutchwebdesign maatwerk technische koppelingen tussen ERP-systemen en implementeren wij de Punchout2Go punchout koppeling.

Meer weten?

Voor meer informatie of een gesprek over het partnerschap tussen Dutchwebdesign en Punchout2Go kun je contact opnemen met Dhr. Joost Mullaert via info@dutchwebdesign.nl